Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay’a Geliyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay’a Geliyor

Hatay parsel parsel taş ocağı ve beton santrallerine teslim edilirken, halk ve çevre sağlığı için mücadele edenlere şirket sahipleri tarafından tehdit edilerek, gözdağı mı veriliyor?
Samandağ’da deprem sonrası yaşam alanlarına ve bir ilkokula sadece 200 metre mesafede kurulan beton santralinin bulunduğu yerden kaldırılmasını isteyen vatandaşlar şirket sahipleri tarafından tehdit ve hakarete uğradıklarını söyleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Samandağ Belediyesi TİP Meclis üyesi ve HBB Melis üyesi Ferit Diker, Samandağ Ekoloji Platformu üyesi Mevlüd Oruç ve Mahalle sakinlerinden Bereket Akçay Samandağ Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular.
“TÜRKİYE DEMOKRASİ, EMEK VE EKOLOJİ GÜÇLERİNİ DAYANIŞMAYA DAVET EDİYORUZ”
Suç duyurusunun ardından Adliye Sarayı önünde basın açıklaması gerçekleştiren Ferit Diker, Mevlüd Oruç ve Bereket Akçay’a, Samandağ Emek ve Demokrasi Güçleri temsilcileri destek verdi.
Basın açıklamasını suç duyurusunda bulunanlar adına Samandağ Belediyesi TİP Meclis üyesi ve HBB Melis üyesi Ferit Diker okudu.
Diker, tüm duyarlı kuruluş ve halkı dayanışmaya davet ederek  “Tehditler kimden ve nerden gelirse gelsin, bütün ülkemiz Türkiye’ de, ilimiz Hatay’ da ve İlçemiz Samandağ’ da ufkumuz ve gücümüz yettiğince demokrasi, eşitlik ve ekoloji mücadelesinde sonuna kadar yer almaya devam edeceğiz.” dedi.
Diker, açıklamasının tamamında şu ifadelere yer verdi:
Bizler; Mevlüd Oruç, Ferit Diker ve Bereket Akçay; Gürkal Hazır Beton Santrali şirketinin ortaklarından telefonla tehdit ediliyor,  bize hakaret ve sinkaflı küfürler ediliyor. İş yerlerimizin ve evlerimizin gidiş geliş yol güzergahı üzerinde yolumuza çıkan kişilerce dövülmek, kırmak, vurmak, pişman etmekle tehdit ediliyoruz. Kaçak beton santralinin yerinin değiştirilmesi taleplerimiz ve hukuki sürece katılmamız nedeniyle önce telefon açarak tehdit ve hakaretlerde bulunmuşlardır. “Sizi dövdürürüz, başına kaza gelir, belanı mı arıyorsun, eğer burası kapanırsa 3 milyon euromu verirsiniz, vermez iseniz Cuma akşamını görmezsiniz” gibi tehdit vari sözler sarf edilmiştir. Yakın bir zamanda motosikletli iki kişinin mahalleye gelerek Ferit Diker’i sordukları, evini öğrenmek istedikleri mahalleli tarafından Ferit Diker’e anlatılmıştır. Şüphelilerin, Ferit Diker’e ana avrat sövdüklerini, gününü göstereceklerini Samandağ’ın muhtelif ortamlarında konuştukları da vakidir.
 Beton Santrali ortakları; yüksek makamlardan destekli/torpilli olduklarını ve Cumhurbaşkanından dahi İmzaları olduğunu vb ifadelerle kendilerine dokunulmazlık sağlamaya çalıştıkları biliniyor. Bunların yetmediği yerde ise tehditle toplumu sindirerek kabul ettirme, rıza devşirme uğraşı içindeler. Beton Santrali şirket ortaklarından Mevlüd Oruç’u telefonla arayarak Cumhurbaşkanından imza olduğunu iddia etti. “Beton Santrali zararlı olsaydı Cumhurbaşkanı imzalar mıydı? Vb ifadelerle ile, Cumhurbaşkanlığını dahi biz Cumhura karşı tehdit, sindirme ve rıza devşirme aracı olarak kullanmaya çalışıyorlar. 
Yine, Samandağ ilçesinin küçük ve konuşulanların çabuk yayıldığı bir yer olması hasebiyle, Beton Santrali ortakları bizleri tuttukları adamlara dövdürecekleri haberlerini yaymak suretiyle, çevre ve toplum sağlığını korumaya çalışanlara gözdağı vermektedirler.
 Mevlüd Oruç işyerine giderken, işyerine yakın bir yerde yoluna çıkan iki şahıs beton santrali sahiplerinin dövdürteceği haberini verdiğinden, şüphelilerin bir eylem hazırlığında olduklarını göstermiştir. Ayrıca Bereket Akçay’ın evine yakın yerde yoluna çıkan iki şahıs beton santrali sahiplerinin dövdürteceği haberini verdiğinden bu şikayeti yapmamıza vesile olmuştur.       
Bize ve Beton santralini şikayet edenlere yönelik gelecek her türlü olumsuzluk ve saldırının müsebibi Gürkal Hazır Beton ortakları Ali Kallaoğulları, İsmail Kallaoğulları’dır. Biz silahsız  ve korumasız demokrasi, emek, eşitlik, toplum ve doğa savunucusu ekolojistleriz. Ucu kime dokunursa dokunsun zehir santraline karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Maalesef; Türkiye’de işler Tersine dönmüş durumda.  Topluma ve doğaya zararlı faaliyetler koruma altına alınır hatta desteklenir olmuştur. Topluma ve doğaya zararlı faaliyetlere karşı durmak, şikayet etmek, durdurulmasını istemenin can ve mal güvenliği yok olmuş maalesef.  Türkiye’de; ekolojistler, demokrasi ve eşitlik mücadelesi içinde olan yurttaşlar; tehdit ediliyor, dövülüyor, kırılıyor ve öldürülüyor. Tehditler kimden ve nerden gelirse gelsin, bütün ülkemiz Türkiye de, ilimiz Hatay’da ve İlçemiz Samandağ da ufkumuz ve gücümüz yettiğince demokrasi, eşitlik ve ekoloji mücadelesine sonuna kadar yer almaya devam edeceğiz. Türkiye Demokrasi, Emek ve Ekoloji güçlerini dayanışmaya davet ediyoruz. Toplumun Ciğerine ve doğanın kalbine Beton Santrali adı altında kurulan Zehir ve kanser Santrali kapatılana kadar mücadele sürecektir. Duyarlı Halkımızı ve duyarlı kuruluşları dayanışmaya davet ediyoruz. Teşekkür ederiz.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları