UKOME Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı UKOME Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

Hatay’da Defne Belediyesinin TKP’li Meclis üyeleri belediyedeki ATM’ci memurlar ve işlem yapmayan Belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.
Geçtiğimiz günlerde Hatay Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Lütfü Savaş'ın yengesinin Defne Belediyesi'nde çalışmadan maaş aldığının ortaya çıkması üzerine TKP’li belediye meclis üyeleri konuyla alakalı savcılığa suç duyurusu yaptı.                               
TKP’ den Defne belediye başkan adayı, Defne Halk Temsilcileri Meclisi sözcüsü Hizam Hasırcı, TKP Defne Belediyesi Meclis Üyeleri ve avukatların katılımıyla Hatay Adliyesi önünde açıklama yaptı. Hasırcı, yaptığı açıklamada, HBB eski başkanı Lütfü Savaş'ın yengesi olan Arzu Savaş ve diğer ATM memurları, ayrıca bu konuda işlem yapmayan Defne Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti.
Suç duyurusuna delil olarak, Defne Belediye Meclisi'nin Ekim ayında gerçekleştirilen toplantısında Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün’ün “Bulabildiğiniz tek ATM memuru Arzu Savaş! Onu da emekli ediyoruz.” itirafının görüntüleri sunuldu.
Defne Halk Temsilcileri Meclisi Sözcüsü Hizam Hasırcı, hem Arzu Savaş hem de onu “koruyan ve kollayanlar” hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Suç duyurusunu kamu kaynaklarını korumak için yaptıklarını ifade eden Hasırcı, “Gerek SGK’ de ödenen primleri, gerek 5-6 yıldır ödenen maaşları ve şimdi de emekli edildiği için ödenecek olan kıdem tazminatı kamuyu zarara uğratmaktadır” dedi. Hasırcı, sözlerini “Bütün halkımız müsterih olsun ki Defne’den aldığımız yaklaşık yüzde 40 oranındaki oyun hakkını vermek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
TKP Hatay İl Başkanı Mehmet Ceylan da “Mücadele ettiğimiz AKP zihniyetinin CHP belediyelerinde de devam ettiğini görüyoruz. Türkiye Komünist Partisi olarak buradan ilan ediyoruz, kimse haksız kazanç elde edemeyecek ve mücadelemiz bu alanda da devam edecek” dedi.
NE OLMUŞTU?
Defne Belediye Meclisi'nde Türkiye Komünist Partisi (TKP) meclis üyelerinin "ATM memurları"nı gündeme getirmesinin ardından CHP'li Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün'ün, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yengesinin belediyede çalışmadan maaş aldığını kabul etmesiyle sonuçlanmıştı. Daha sonra Belediye Başkanı Özgün, belediyede çalışmadan maaş alan "ATM memuru" olmadığını söylemiş ve eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın akrabası Arzu Savaş'ın emeklilik işlemlerinin başlatıldığını açıklamıştı.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları