Hatay'da Ölü Deniz Fay Zonu İnceleniyor: 6 Şubat'ta Zorlanmış Hatay'da Ölü Deniz Fay Zonu İnceleniyor: 6 Şubat'ta Zorlanmış

Paramedik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Nural, ilçemizde son günlerde daha da fazlalaşan trafik kazalarına dikkat çekti.
Paramedik Derneği Başkanı Nural, özellikle ölüme meydan okuyarak motosiklet kullanan çocuk yaştaki sürücülerin aileleri başta olmak üzere, trafikte kazaya davetiye çıkaran birçok ebeveynin yaptığı hataları sert bir şekilde eleştirdi.
Nural, yaptığı paylaşımında “Samandağ ilçemizde her geçen gün daha da bozulan yollara ek olarak, ilçenin trafik dinamiğine yabancı kamyon, tır ve mikser gibi iş makinaları ile birlikte yine ilçeye yabancı binek araç trafiği de eklenince kaotik bir durum meydana geliyor.
Birçok motosiklet kullanıcısı maalesef kural tanımamakta, özellikle hafta sonları ölüme meydan okuyarak motosiklet kullanmakta bu durum anaların feryatları ile son bulmaktadır.
 İlçemizde gerçekleşen trafik kazaları sonrasında olay yerine gelen aileler bizim işimizi de engelleyecek şekilde feryat figan bir halde yaralılarına sarılıp olay yerini birbirine katmaktadırlar.
Bu olayların sorumlularını tartışacak birimler, kurumlar ve kişiler bunun gereğini tabii ki yapsın. İyileştirmeler yapılsın en sert şekilde önlemler alınsın.
Kimse kusura bakmasın;
* Yaşı küçük çocuğuna motosikleti veriyorsan, katil sensin!
* Araç kullanırken çocuğunu kucağına alıyorsan, katil sensin!
* Seyir halindeyken çocuğunun aracın camlarından sarkmasına ve üst açardan kafasını çıkarmasına izin veriyorsan katil sensin!
*Emniyet kemeri, bebek koltuğu senin için anlamsız ise katil sensin!
Birkaç talep;
* İlkyardım bilmiyorsan hastaya dokunma, zarar verme,
* Olay yerinde toplanarak ikincil kazalara sebebiyet verme,
* ⁠ Olay yerine gelen ambulans ekibinin işini zorlaştıracak, çalışmalarını engelleyecek davranışlarda bulunmanız, uyarılarına uymamanız hasta/yaralının son şansını elinden almaktadır.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları