Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetiminin, “Mücbir Sebep Uygulaması"nın süresinin uzatılmasına yönelik girişimi devam ediyor.       

Okuldan Önce, Depremzede Çocuklar Doyasıya Eğlendi Okuldan Önce, Depremzede Çocuklar Doyasıya Eğlendi

Hatay SMMMO yönetimi, bu kapsamda Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) ile Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni(HESOB) ziyaret etti.
Hatay SMMMO, bu ziyaretlerle ilgili yaptıkları paylaşımda "Mücbir sebep uygulamasının sona erdirilmesini engellemeye yönelik adımlarımızı hızlandırıyoruz!" ifadesini kullandı.
“Mücbir Sebep” uygulamasının uzatılması başta olmak üzere Deprem felaketinden etkilenenlerin yaralarının sarılması talepli kampanyaları hakkında bilgi vermek ve birlikte mücadeleye çağrı amacıyla Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aziz Fatih Yılmaz’ı ziyaret ettiklerini belirten Hatay SMMM Odası Başkanı Jale Marufoğlu, "Bu ziyaretimiz deprem sonrası Hatay’da yaşayan esnafın durumu konusunda gerek bilgi alışverişi gerekse de deprem destekleri konusunda ortak tutum alma konusundaki kararlılığın gösterilmesi açısında çok verimli geçti" dedi.
Yaptıkları görüşmelerde esnafın, muhasebecilerin ve şehrin bütün halkının çıkarları doğrultusunda birlikte hareket etme kararı alındığına da değinen Marufoğlu, aynı gün Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin'i ziyaret ettiklerini söyledi.
ATSO'nun kampanya ile ilgili rapor başta olmak üzere, öneri paketinin bütününe katıldıklarını ifade eden Marufoğlu, şehrin can yakıcı ihtiyaçları için de bütün güçleriyle ses çıkarmak ve demokratik baskı gücünü kullanmak üzere ortak basın toplantısı başta olmak üzere her türlü çabanın içinde olacaklarını ifade edilmesinden mutlu olduklarını kaydetti.
Son olarak Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar'ı da ziyaret ettiklerini ifade eden Marufoğlu, "Mücbir sebep uygulaması başta olmak üzere vergilendirmede ve diğer mali konularda belediyelerin ve özellikle deprem bölgesi belediyelerinin çok zor durumda kalmakta olduğunu değerlendirdiğimiz görüşmede çabalarımızı olumlu karşılanmasından mutlu olduk. 10 Temmuz günü gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretlerimizden aldığımız güç ve enerji ile “MÜCBİR SEBEP UYGULAMASININ”  sona erdirilmesini engellemeye  yönelik adımlarımızı hızlandırma kararlılığımız artmış oldu" dedi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları