Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, Hatay’da görev yapan basını mensupları ile bir araya geldi.
Gardenia Kır Bahçesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına; Ak Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman,  Abdulkadir Özel, Adem Yeşildal, Kemal Karahan, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Ak Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Altay, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Ak Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, MHP Antakya İlçe Başkanı Metin Taşçı ve partililer katıldı.
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Öntürk, rakipleriyle polemiğe girmeden, kendi projelerini aktarmaya devam edeceklerini Hatay’ı açık hava müzesi haline getireceklerini belirtti. Öntürk, Hatay’ın 5 yıl içinde Türkiye’nin en önemli turizm kenti olacağını vurguladı.
Öntürk, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında "Bazı zamanlar vardır ki tartışmanın, çekişmenin ve rekabet etmenin duygusunu yaşayamayacağımız zamanlardır. Biz de Hatay'da böyle bir zaman yaşıyoruz. Bütün enerjimizi bu şehrin yeniden imar ve ihyası için harcıyoruz, harcamaya da devam edeceğiz." dedi.

Marufoğlu Ve Çinçin Mücbir Sebep Süresini Yetersiz Buldu Marufoğlu Ve Çinçin Mücbir Sebep Süresini Yetersiz Buldu

Öntürk, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantının tamamında kendisine yöneltilen polemik soruları cevaplamamayı tercih eden Öntürk, “Ben yaşamım boyunca çekişmeyi tercih etmedim. Bugünden sonra da tercih etmeyeceğim” dedi.
Suriyelilerle ilgili soruya yanıt vermeyen “Bu benim işim değil. Merkezi hükümetin işi diyerek Milletvekillerini adres gösteren Mehmet Öntürk, “Biz istiyoruz ki Suriye’de ortam durulsun ve burada ki Suriyelilerde ülkelerine gitsinler. İşlerine güçlerine baksınlar. Sanıyorum burada ki herkes bunu istiyor” demekle yetindi.
Depremle birlikte Hatay’da içme suyu, elektrik, iletişim, kanalizasyon gibi neredeyse insan yaşamını birebir ilgilendiren her alanda altyapının çöktüğünü hatırlatan Mehmet Öntürk, BŞB Başkanlığına seçilmesiyle birlikte işe hemen koyulacaklarını ve Hataylıların hak ettiği şekilde yaşamalarını sağlayacaklarını söyledi.
ANTAKYA NE YAZIK Kİ TARLAYA DÖNDÜ
Öntürk, “Antakya ne yazık ki tarla oldu. Defne, Samandağ ve Kırıkhan’da da büyük yaralar var. İşe altyapıdan başlayacağız ve birlik beraberlik kültürünü koruyarak Antakya’yı o eski günlerinden daha da iyi günlere taşıyacağız” dedi.
Bir soru üzerine rezerv alanlar ile ilgili de kısa bir açıklama yapan Öntürk, rezerv alanların giderek genişletileceğini duyurdu. Bu alanda duyulan şüphelere de yanıt veren Mehmet Öntürk, “Teminatı benim. Hangi mahallede hangi konut veya işyeri yapılıyor ise orada yaşayanlara verilecek. Ancak ihtiyaç fazlası konutlar hariç” ifadesinde bulundu.
Bazı gazetecilerin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile ilgili sordukları soruları yanıtsız bırakan Mehmet Öntürk, “Ben bu konulara girmem. Hayatım boyunca çekişmeli bir yaşamı tercih etmedim. Biz kimseye rakip olarak bakmayız. İşimize, görevimize bakarız. Kampanya boyunca da bu böyle sürecek. Kavga, gürültü istemiyoruz. Hatay farklı kültürlerin ve renklerin yaşadığı bir coğrafya ve biz bu bilinçle hareket edeceğiz” dedi.
Göreve gelmesi halinde belediyede çalışan personel ile ilgili soruyu da yanıtsız bırakmayan Öntürk, “Bizim orada çalışan kardeşlerimizle ilgili bir işimiz olmaz. Herkes görevini yapacak. Bizim orada yapacağımız tek şey Bankamatik usulü sözde çalışanları temizlemek olacak. Bunun dışında bir şeyi bizden kimse beklemesin” dedi.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları