Yerel

Altınözü’nde Mahalleli Taş Ocağına Tepki Olarak Yol Kapattı

Hatay’ın Altınözü’nde yaşayan halk, bölgedeki taş ocağının neden olduğu toz nedeniyle yolu trafiğe kapattı.

Hatay’ın Altınözü’nde yaşayan halk, bölgedeki taş ocağının neden olduğu toz nedeniyle yolu trafiğe kapattı.     Altınözü’ ne bağlı Enek Mahallesi’nde yaşayan halk, yerleşim yerlerine çok yakın bir yerde faaliyet gösteren taş ocağının yaydığı toz ve gürültü nedeniyle, Organize Sanayi Bölgesi yolunu kapatarak trafiği durdurdu.
Hatay Valiliğine ait olduğu söylenen taş ocağının mahallede yaşayan halkın sağlığını olumsuz yönde etkilediğini, evlerinde yemek dahi yiyemediklerini belirten mahalleli, oluşan toz nedeniyle yaşam kalitelerinin düştüğünü ve hastalık yayıldığını belirttiler.
“DEPREMDE ÖLMEDİK, TOZDAN ÖLDÜRECEKLER”
Aralarında astım ve kalp rahatsızlığı bulunan Enek Mahallesi sakinleri yayılan tozdan ötürü ektiklerini yiyemediklerini, bu sıcaklarda pencere dahi açamadıklarını, çocuklarının ciltlerinde yara çıktığını ve evlerinde oturamadıklarını ifade eden halk “Depremde ölmedik ama bizi tozdan öldürecekler.” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Yol kapatma eyleminin ardından olay yerine gelen jandarma, mahalle sakinlerini yolu açmaları için ikna etti. 
Ancak Enek mahallesi sakinleri sorunun çözülmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.
CHP MİLLETVEKİLİ KARA DAHA ÖNCE UYARMIŞTI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, haziran ayında Meclis’teki konuşmasında Defne ve Altınözü’ndeki taş ocaklarının halk sağlığını etkilediğini; ocakların denetlenmediğini ve tehlike yarattığını söylemişti.
Hatay Milletvekili Kara, bilgilendirme yapılmadan gerçekleştirilen patlamalar sonucu büyük bir taş kütlesinin yerleşim alanlarına yuvarlanmasıyla ilgili şöyle konuşmuştu:
“Dursunlu ve Enek mahallelerinde bilinçsizce açılan taş ocakları, süregelen bir tehlike kaynağı haline gelmiştir. Gerekli önlemlerin alınmaması sonucu birçok insan şans eseri kurtulmuştur. Yetkililere açık çağrımızdır: Bu tehlikeli çalışmalara derhal son verilmelidir.”
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları