Dortmund Heyeti’nden HBB’ye Ziyaret Dortmund Heyeti’nden HBB’ye Ziyaret

Şubat 2023 depremlerinde yerle bir olan Hatay’da Barınma Hakkı Platformu üyeleri, mahalle buluşmalarına ve toplantılarına devam ediyor.
Barınma Hakkı Platformu geçtiğimiz Salı günü Defne’de KESK-TTB Koordinasyon Merkezinde bir toplantı gerçekleştirdi.
Bir araya gelen platform üyeleri mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda barınma hakkı ve yerel sorunları tartıştı.
Barınma Hakkı Platformu üyeleri ve mahalleli, gerçekleştirilen toplantıda taleplerini şöyle sıraladı:
* Kalıcı, sağlıklı konutlarımızı bedelsiz istiyoruz.
* Rezerv alan yasası talan yasasıdır, iptal edilmelidir.
* Kira yardımı devam ettirilmeli, artırılmalı; sosyal konutlar hızla üretilmelidir. Hakkımız olan kira desteği için haklarımızdan vazgeçmiyoruz.
* Nitelikli barınma alanları yaratmakta çok geç kalındı. Depremden sonra yerleştirildiğimiz geçici barınma alanlarının insanca yaşanacak yerlere dönüştürülmesini istiyoruz.
* Rezerv alan yasası ile tadilatı yapılmış, hasarsız ve az hasarlı, güçlendirilmesi yapılmış orta hasarlı evlerimizin yıkılmasını istemiyoruz.
“İKTİDARIN; TALAN, RANT, DOĞA KATLİAMI ODAKLI PROJELERİNE KARŞI ÇIKIYORUZ”
Barınma Hakkı Platformu üyesi Ece Doğru, düzenlenen toplantı ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada  “Barınma Hakkı Platformu olarak mahallelerle buluşmaya devam ediyoruz. Evlerimize, sokağımıza, mahallelerimize ve memleketimize sahip çıkıyoruz. İktidarın belirsizlik, rant, talan ve doğa katliamı odaklı projelerine karşı çıkıyor ve mücadelemizi her mahallemizde sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Bu kapsamda son toplantısını Armutlu Mahallesinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Doğru, düzenlenen toplantıyla ilgili verdiği bilgide  “Barınma Hakkı Platformu daha önceden oluşturduğu komisyonun sürece dair plan ve programını konuşmak ve tartışmak için bir araya geldik. Toplantı Barınma Hakkı Komisyonu’nun Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün ile gerçekleştirdiği görüşmeyi aktarması ile başladı, ardından muhtar ziyaretlerini konuştuk. Toplantı öncesi yapılan mahalle ziyaretleri aktarıldı ve sonraki mahalle ve konteyner kent ziyaretlerimizi planlandık.” dedi.
Platform mahalle ve konteyner kentlerde komisyonlar oluşarak mücadeleyi en geniş zeminde sürdürmeyi hedefliyor.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları