Hatay’da depremzede vatandaşlar dağıtılan yorgan, yastık ve nevresimlerin kenar kısmında kendi tabirleriyle çip buldular. 
Hatay’da Nevresim Dağıtımında Çip Endişesi, şirket ‘barkod’ diyor, vatandaş ‘çip’ olabileceğinden endişeli.
Dağıtım bölgelerinde yaşayan birçok kişi, bu küçük barkotların bir takip cihazı olabileceğini düşündü ve sosyal medya üzerinden bu endişelerini dile getirdi.
Her ne kadar yetkililerin “bunlar çip değil,  küçük barkotlardır” açıklaması yapmaları bu bölgede her anını korku içinde yaşamak zorunda kalan vatandaşları rahatlatmadı.
Yetkililerin yaptığı açıklamada bunların barkod oldukları, asla takip cihazı olmadıkları söylense de tarafsız, işin teknik uzmanlarından vatandaşları rahatlatacak açıklama yapılması bekleniyor. 
“BUNLAR ÇİP DEĞİL,  KÜÇÜK BARKODLARDIR”
Yetkililerden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Nevresim setleri içerisinde yer alan küçük nesneler RFID (Radio Frequency Identification) teknolojisine sahip sayım barkotlarıdır. Bu teknoloji, radyo frekansları kullanarak nesnelerin belirli bir mesafeden otomatik olarak sayılmasını sağlar. Bu sayede zamandan tasarruf edilerek iş verimliliği artırılmaktadır. Bu barkotlar kesinlikle bir takip cihazı değildir, dağıtılan malzemelerin kolayca sayılması ve stok yönetimi için bu teknoloji kullanılıyor.
Üretilen oda malzemeleri bu sistem sayesinde tek bir tuşla sayılabiliyor ve böylece büyük ölçüde iş yükü hafifletiliyor. “ denildi.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları

Çocuklarda Mahremiyet  Eğitiminin Önemi Nedir ve Mahremiyet Eğitimi Nasıl Verilir? Çocuklarda Mahremiyet Eğitiminin Önemi Nedir ve Mahremiyet Eğitimi Nasıl Verilir?


 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları