SEFER TALAY

Burhaniyeli işletmeci İsmail Çancı çölyak ve diyabet hastaları için gofret üretti. Çancı, "2 yıldan beri de başta Almanya olmak üzere Dubai ve İngiltere gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Son zamanlarda Ar-Ge çalışmaları sonunda yenilikçi ürünler elde etmeye başladık. Meyvelerden ve sebzelerden gofretler yapıyoruz. Tamamı meyve ve sebzeden glutensiz, vegan. Dolayısıyla çölyak hastaları da gönlünce gofret yiyebiliyor. Diyabet hastalarına da zarar vermiyor, içinde ilave şeker olmadığı için" dedi.

Balıkesir’in Burhaniye İlçesinde işletmeci olan İsmail Çancı, 2 yıl önce kurduğu dondurarak kurutma tesisinde meyve sebzeleri kurutuyor. Elde ettiği meyve ve sebzelerden çölyak hastaları için özel gofretler üretiyor.

"ÜRÜNLERİMİZİ UZAYA GÖNDERMEK İSTİYORUZ"

Burhaniye'nin Şahinler Köyü'nde kurulan tesislerde, mevsimlik meyve ve sebzeler kurutulurken, hazırlanan ürünler ise ihraç ediliyor. Son günlerde çeşitli meyvelerden ve sebzelerden gofret üretmeye başladıklarını anlatan İsmail Çancı, içine manda ağız sütünün de katıldığı gofretlerin uzaya gidecek astronotların çantalarında yer almasını istediğini kaydetti. Hedefinin büyük olduğunu anlatan 2 çocuk babası İsmail Çancı şunları söyledi:

“Burhaniye Şahinler köyünde 2 yıl önce kurduğumuz dondurarak kurutma tesisinde meyve sebze kurutuyoruz. 2 yıldan beri de başta Almanya olmak üzere Dubai ve İngiltere gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Son zamanlarda Ar-Ge çalışmaları sonunda yenilikçi ürünler elde etmeye başladık. Meyvelerden ve sebzelerden gofretler yapıyoruz. Tamamı meyve ve sebzeden glutensiz, vegan. Dolayısıyla çölyak hastaları da gönlünce gofret yiyebiliyor. Diyabet hastalarına da zarar vermiyor, içinde ilave şeker olmadığı için. En sonunda, en yeni ürünümüzde, kolostrum denilen manda ağız sütünden gofret yapıyoruz. İnşallah tüm dünyaya ihraç ettiğimiz bu ürünleri çok yakın bir zamanda uzaya da ihraç etmek istiyoruz. Bir sonraki uzay seyahatinde astronot beslenme çantasına bu ürünlerimizi koymak istiyoruz. Burhaniye’den tüm dünyaya tüm uzaya ihracat yapmak istiyoruz.” 

İşletmede çalışan Damla Ciplioğlu ise “3 aydır bu fabrikada çalışıyorum. Doğal yöntemlerle zayıflamaya çalıştım. Burada doğal üretilen gofretler sayesinde zayıfladım. Çok sağlıklı herkese tavsiye ederim” dedi.

Kaynak: anka