Yerel

"Bütün Deprem Bölgesi Malatya’dan Hatay’a Kadar Çok Zor Durumda"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada deprem bölgesine vurgu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada deprem bölgesine vurgu yaptı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, daha önce Hatay’ı sık sık gündemde tutacaklarını belirtmişti.
CHP Genel Başkanı Özel, geçtiğimiz Salı günü TBMM’ de düzenlenen partisinin grup toplantısında Hatay’a vurgu yaparken, deprem bölgesinin Malatya’dan Hatay’a kadar çok zor durumda olduğunu belirtti.
Özgür Özel, depremin üzerinden geçen 21 aya rağmen Hatay’da depremzedeye teslim edilen konut sayısının yetersizliğine ve Hatay havalimanına dikkat çekti.
CHP Genel Başkanı Özel, konuşmasının tamamında “6 Şubat depreminden geçen 21 aya rağmen bütün deprem bölgesi Malatya’dan Hatay’a kadar çok zor durumda. Hele hele Hatay Türkiye ortalamasının onda birinde konut teslim edildiği için bir kışa daha çadırda, konteynerda ya da evlerinden uzakta başka şehirlerde girmek zorunda. Ulaşımda büyük sorun var. Gölge Ulaştırma Bakanımız Sayın Ulaş Karasu Hatay’a ziyaretini yaptı. Bütün STK’larla, ulaşım alanının tüm paydaşlarıyla görüştü raporunu hazırladı. Önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanı’na gidip önerilerimizi sunacak Hatay Havaalanı ile ilgili meseleleri konuşacak. Hatay’daki artık şehri kahreden ulaşım kaosunu konuşacak. Önce önerileri doğru yolu gösterecek sonra bir basın açıklaması yapacak. Hatay’ı tüm sorunları çözülene kadar asla yalnız bırakmayacağız. Hatay’ın sesi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Haber: Nezahat Fırıncıoğulları