Yerel

Çinçin: Dekuk Şelalesi İle İlgili Hukuki Süreç Başlattık

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Dekuk Şelalesi’nin durumu ile ilgili hukuki süreci başlattıklarını açıkladı.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Dekuk Şelalesi’nin durumu ile ilgili hukuki süreci başlattıklarını açıkladı.                    
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay/ Defne Harbiye Mahallesinde çalışma yapan taş ocağı firmasının maden arama faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdiği patlatma sonrası tahrip olması üzerine açıklama yaptı.
ATSO Başkanı Çinçin, patlatılan dinamitler nedeniyle kuruyan Dekuk Şelalesi ile ilgili hukuki süreç başlattıkların duyurdu.
Çinçin, Hatay’ da bazı taş ocağı firmalarının doğaya hoyratça davrandığını belirterek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında “Defne ilçemizdeki doğa harikası “Dekuk Şelalesi’nde” maden faaliyetleri sırasında bir patlama yaşandığını öğrendik. Söz konusu Şelale “Sit Alanı” statüsünde olmamasına rağmen “Sit Alanı” özelliği taşımaktadır. Bu bölgenin doğal koruma alanı ilan edilmesi gereklidir. 
Maalesef şehrimizde bazı taş ocağı işletmelerinin doğaya hoyratça davrandığını, gerekli tedbirleri almadan dinamitle patlatma faaliyetleri sergiledikleri görülmektedir. Her ne kadar bu şirketlere idari yaptırımlar uygulansa da bu hoyratça patlatmaların doğaya “geri dönüşü olmayan zararlar verdiği” görülmektedir. 
Sizlerle Dekuk Şelalesi’nin öncesi ve sonrasının fotoğraflarını paylaşıyorum. 
Yaşananları sadece vicdanlara havale etmiyor, hukuk sürecini de başlattığımızı ifade ederim.” ifadelerine yer verdi. 
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları