Yerel

Çocuklar Cumhuriyet Bayramı Coşkusunu Doyasıya Yaşadı

Samandağ Kadın Yaşam Merkezinde Cumhuriyet’in ilanının 101. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Samandağ Kadın Yaşam Merkezinde Cumhuriyet’in ilanının 101. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.
Deprem sonrası Samandağ’da kadınlar başta olmak üzere tüm dezavantajlı bireylere yönelik çalışmalar yürütmek için Samandağ Kadın Dayanışma Derneği’ nin Kadın Koalisyonu, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) paydaşlığında,  Fondation de France desteğiyle ilçemizde hayata geçirdiği Kadın Yaşam Merkezi bu kez Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ev sahipliği yaptı.
Depremzede çocuklar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Samandağ Kadın Yaşam Merkezinde bir araya gelerek bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.
Günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar, şiirler okuyan çocuklar, daha sonra “Cumhuriyet” konulu bilgi yarışmasında bilgilerini tazeledi. Ortaklaşa boyama yapan çocuklar, ellerinde bayrak ve balonlarla marşlar, şarkılar eşliğinde dans etti. Hazırlanan ikramların sunulduğu çocuklara Samandağ Yaşam Merkezi yetkilileri tarafından örülmüş kırmızı beyaz bileklikler günün anısına çocuklara hediye edildi. Etkinlik sonunda çocuklar ellerindeki balonları hep birlikte “Yaşasın Cumhuriyet” sloganı eşliğinde gökyüzüne bıraktı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla günün anlam ve önemini belirten konuşmayı çocuklar adına Ada ve Nehir birlikte yaptı. Çocuklar konuşmalarında şu ifadelere yer verdiler:
Sevgili Arkadaşlar, Değerli Büyükler; 
Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101. yılını büyük bir heyecanla kutluyoruz.
 29 Ekim 1923'te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bizlere özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı,  eşit haklarla yaşayabileceğimiz bir ülkeyi armağan ettiler.
Cumhuriyet; hepimizin eşit olduğu, haklarımızı özgürce kullanabildiğimiz bir yönetim biçimidir. Atatürk, biz çocuklara ve gençlere bu ülkenin geleceğini emanet etmiştir. Cumhuriyetin getirdiği eğitim, bilim ve sanat alanlarında ilerleme fırsatları sayesinde, bizler güçlü bireyler olarak toplumda yer alabiliyoruz. 
Cumhuriyet sayesinde kadınlara eğitim alabiliyor, meslek sahibi olabiliyor ve toplumun her alanında yer alabiliyorlar. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağıdır.  Bizler de hem kendimizi geliştirecek hem de ülkemize katkıda bulunacak adımları atmalıyız.
Unutmamalıyız ki Cumhuriyet sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda her bireyin güçlü ve özgür olduğu bir yaşam biçimidir. Bu nedenle Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmaz ona layık bireyler olmak hepimizin görevidir.
Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi “Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz.” 
Bu önemli günde Cumhuriyetimizi büyük bir coşkuyla kutluyor ve onu sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz!
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı