Yerel

Eğitim Sen: 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü Selamlıyoruz!

Eğitim Sen Samandağ Şube Yönetimi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eğitim Sen Samandağ Şube Yönetimi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Samandağ Şube Yönetimi depremin gölgesinde 5 Ekim Dünya Öğretmenler gününü kutladıklarını belirterek, mesajlarında; 
“Bugün 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü.
1994'ten beri Eğitim Enternasyonaline bağlı sendikalar Dünya Öğretmenler Gününü kutlamaktadır. 
Öğretmenler günü eğitim emekçilerinin uluslararası alanda birlik, dayanışma ve örgütlü mücadelenin simgesi olan, evrensel anlamda bir mücadele günüdür.
Başta ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz özelinde depremin yarattığı yıkımın sonucuna bağlı olarak yaşadığımız tüm olumsuz koşullar; siyasal iktidarın eğitime yönelik ırkçı, gerici ve dayatmacı politikalarına karşı örgütlü mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimiz bilinmelidir!
Bugün şu çok iyi bilinmelidir ki; özellikle deprem sonucu bölgemizde yaşadığımız sosyo-psikolojik ve ekonomik sorunlar var iken eğitim emekçilerine yönelik artan baskılar sonucu yaratılmak istenen mikro ve yapay sorunlar tahammülümüzü aşma noktasına gelmiştir. 
Türkiye'de başta Öğretmenlik Meslek Kanunu ile mesleğimizi değersizleştiren, eğitimde adına "Maarif Modeli", "ÇEDES" programı dedikleri anti laik uygulamalara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir!
Taleplerimiz açık ve nettir!
Öğretmenler hakça bir statüden yaralanmalı ve öğretmenlik mesleği hak ettiği saygınlığı görmelidir. Fakat bugün görüyoruz ki bu hükmün tersine öğretmenlerin emeği, siyasal iktidarın hakaretleri ve Öğretmenlik Meslek Kanunu ile itibarsızlaştırılmakta, öğretmenlerin onuru incitilmekte ve eğitim emekçileri açlık sınırına yaklaşmakta olan maaşlarla yaşamını sürdürmeye zorlanmaktadır.
Tüm bunların karşısında bizler her zaman olduğu gibi Umutsuzluğu Yasak Edip, UMUDU yaşamın her alanında hakim kılma adına mücadeleyi ve dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz! 
Bu vesile ile eğitim emekçisi dostlarımızın 5 Ekim Dünya Öğretmenler gününü Selamlıyoruz!” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı