“Eğitim ve öğretimde artık hata kaldıracak bir nokta kalmadı” “Eğitim ve öğretimde artık hata kaldıracak bir nokta kalmadı”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hatay’ı ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulundu.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hatay’da geçen yıl yaşanan depremlerde hasar gören bakanlığa ait tesisleri onardıklarını, yeni havuz ve spor salonu gibi yatırımları hayata geçirdiklerini söyledi. 
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, şehrin merkezinde bir “spor vadisi” oluşturmak için çalışma başlattıklarının müjdesini vererek “Depremlerden etkilenen Hatay Stadı'nı da kısa sürede yeni şekliyle ve yeni versiyonuyla tamamlayıp sezona yetiştireceğiz.” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Hatay’ da ilk olarak, makamında ziyaret ettiği Vali Mustafa Masatlı ile bir süre görüştü, daha sonra Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı.
Ardından, 6 Şubat 2023'teki depremlerde hasar görmesi nedeniyle yıkım çalışmaları süren ve yerine spor kompleksi yapılması planlanan Hatay Eğitim Araştırma Hastanesine ait alanda incelemelerde bulunan Bakan Bak, çalışmalarla ilgili Vali Masatlı'dan bilgi aldı.
Bakan Bak, daha sonra Hatay Stadı'nda da incelemede bulundu. Burada gazetecilere açıklamada yapan Bakan Bak, Hatay ziyaretleri kapsamında buradaki spor tesislerini gözden geçirdiklerini söyledi. Stadın durumuna ilişkin bilgi veren Bakan Bak, şöyle konuştu:
“Tabii Hatay Stadı'nın durumunu özellikle herkes merak ediyor. Deprem sonrası büyük yapıların konuları çok önemli, iyi etüt edilmesi gerekiyor. Onlara uygulanacak teknolojik hususun, metodun iyi etüt edilmesi gerekiyor. Malumunuz büyük depremin ardından meydana gelen depremlerle beraber zeminin oturması ve böylesine büyük yapıların biraz zamana ihtiyacı oluyor. Biz de jeolojik etütlerini uzmanlara yaptırdık ve inşallah çok yakın bir zamanda, çok kısa bir sürede ihalesini yapıp Hatay Stadı'mızı tekrar yeni sezona yetiştirmek için gayret edeceğiz.”
“KISA SÜREDE YENİ VERSİYONUYLA STADIMIZI TAMAMLAYIP YENİ SEZONA YETİŞTİRECEĞİZ”
Bakan Bak, zemin etütlerinin büyük yapılarda taşıdıkları yükler nedeniyle çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "O yüzden kapsamlı etütler ve analizler yapıldı ve bunu en kısa sürede başlayarak bitireceğiz, hiç merak etmesinler. Hatay'a Süper Lig'de tekrar başarılar diliyoruz çünkü şehir için de önemli takım, bir an önce şehrin takımıyla buluşmasını sağlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Taleplerin, Hatayspor'un yeni sezonda evinde oynaması yönünde olduğunu, kendilerinin de bu yönde gayret gösterdiğini anlatan Bakan Bak, şunları kaydetti:
Bu noktada bütün hazırlıklarımız tamam, bütçesiyle vesaire, her şeyiyle hazır. Yakın zamanda, çok kısa bir sürede ihalesini yapıp bu işte uzman bir firmayla beraber kısa sürede tamamlayacağız. İfade ettiğim gibi tabii büyük yapıların bu hassasiyetini gözetmek zorundayız çünkü zeminin oturması, meydana gelen hareketlerin yerleşmesi, uzmanlar da büyük yapılarda 1 yıl gibi bir sürede bunun gözlemlenmesi ve incelenmesi gerektiğini ifade ediyor. O yüzden bu şekilde hareket ettik. Kısa sürede yeni şekliyle ve yeni versiyonuyla stadımızı tamamlayıp yeni sezona yetiştireceğiz. Tekrar hayırlı olsun diyoruz."
Daha sonra merkez Antakya ilçesindeki Türk Kızılay Güzelburç Konteyner Kenti'ni ziyaret eden Bakan Bak, buradaki resim, müzik ve spor eğitimi alan öğrencilerle sohbet etti. Bakan Bak'a burada tablo hediye edildi.
Bakan Bak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, burada öğrencilerle masa tenisi oynadı. Aynı alandaki halı sahaya da geçen Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, penaltı atışı yaptı.
“HÜKÜMET VE BAKANLIKLAR OLARAK GÖREVLERİMİZİN BAŞINDAYIZ”
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, daha sonra Hatay Toplumsal Hizmet Merkezinin açılışına katıldı.
Bakan Bak, Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçı ortaklığında merkez Antakya ilçesinde kurulan Hatay Toplumsal Hizmet Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, depremlerin çok büyük afet olarak dünya tarihine geçtiğini söyledi.
Depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Bakan Bak, afetin yaralarının sarılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğindeki çalışmaların özveriyle yürütüldüğünü anlattı.
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, böyle bir felaketin altından kalkmanın kolay olmadığını belirterek, “Hükümet ve bakanlıklar olarak görevlerimizin başında, deprem bölgesindeki yatırımları takip etmek, burayı en kısa sürede ayağa kaldırmak geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ilk günden itibaren bütün bakanlara bu talimatları verdi. Bütün arkadaşlarımız sahada görevlerini yerine getiriyor.” ifadelerini kullandı.
Deprem bölgesindeki özverilerinden dolayı vatandaşlara ve katkı sunan uluslararası örgütlere teşekkür eden Bakan Bak, “Güney Kore'nin özel bir yeri var. Aldığımız rakamlara göre gerçekten çok büyük fedakarlık yapıyor ve destek veriyorlar. Milyonlarca mektup gelmiş, 'Oraya nasıl yardım edebiliriz?' diye talepte bulunmuşlar. Bunları görüyoruz. Gerçekten burada kurdukları yaşam ve toplumsal değerler merkezleri, ortaya koydukları her türlü destek için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Bakan Bak, Türkiye'nin uluslararası alanda en fazla insani yardım yapan ülkelerin başında geldiğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:
“Bizim içimizde, genlerimizde, ruhumuzda yardımseverlik var. O yüzden 'Biz buraya borcumuzu ödemeye geldik' diye ifade ediyorlar. Güçlü Kızılay'ımızla burada, bütün dünyada yaptıklarımız ortada. Kızılay'ımızın duruşuyla, gücüyle gurur duyuyoruz. Burada yine Uluslararası Kızılhaç'ın ortaya koyduğu destekler var. Uluslararası alandaki bu destekler bizleri güçlendiriyor.”
“KONUTLAR HIZLA İNŞA EDİLİYOR, ALTYAPILAR YENİLENİYOR, YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR”
Deprem bölgesindeki çalışmalara değinen Bakan Bak, "Konutlar hızla inşa ediliyor, altyapılar yenileniyor, yatırımlar devam ediyor. Hastaneleriyle, konutlarıyla, okullarıyla burada her alanda yatırımlar sürüyor. Kısa sürede deprem bölgemizi ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.
Bakan Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tesisleri onardıklarını, yeni havuz ve spor salonu gibi yatırımları hayata geçirdiklerini dile getirdi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak için yoğun çalıştıklarını vurgulayarak “Biz güçlü, büyük bir ülkeyiz. Hep beraber, milletimizle, vatandaşlarımızla, destekçilerimizle beraber en kısa sürede bu bölgeyi ayağa kaldırmayı hedefliyoruz ve bunun büyük adımlarını görüyoruz. Hükümet olarak yaptığımız kabine toplantılarında da en önemli gündem maddemiz deprem bölgesindeki yapılan yatırımlar ve ortaya konulan projelerin takibi. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımız sık sık bölgeye geliyor, yapılan yatırımları takip ediyor.” dedi.
Merkezin açılışını çocuklarla yapan Bakan Bak, Vali Mustafa Masatlı ve diğer katılımcılarla merkezi gezdi. İncelemesinin ardından Bakan Bak, günün anısına hazırlanan pastayı kesti.
BAKAN BAK, HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖNTÜRK ’Ü ZİYARET ETTİ
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Hatay Büyükşehir Belediyesine gerçekleştirdiği ziyarette, Hatay'ın gençleri ve sporu için önemli değerlendirmelerde bulunduklarını ve verimli toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Daha önce açıkladıkları projelerin tamamlanmış kısımlarını ve ihalesi yapılanları yerinde görüp takip ettiklerini belirten Bakan Bak, aynı zamanda da yeni talepleri dinlediklerini bildirdi.
Bakan Bak, Hatayspor'un yeni sezonda Hatay'da oynamasını arzu ettiklerini anlatarak, zeminin güçlendirilmesi ve yeniden hizmete alınması için statla ilgili çok ciddi bir proje hazırladıklarını vurguladı.
Stadın en kısa zamanda ihalesini yapıp yeni sezona yetiştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Bak, "Ne kadar erken biterse o kadar erken Hatayspor'un seyircisiyle buluşması, şehrin sosyal yapısı açısından önemli." dedi.
Bir diğer önemli konunun ise yurt inşaatları olduğuna değinen Bakan Bak, kentte 2 yurt inşaatının devam ettiğini dile getirdi.
Hatay'da 2 yeni yurdun daha inşaatına başlamak için planlama yaptıklarını ve talimat verdiklerini paylaşan Bakan Bak, yurtlardan birisinin merkezde, diğerinin ise İskenderun'da olacağını belirtti.
HATAY'A “SPOR VADİSİ” YAPILACAK
Şehrin merkezinde bir "spor vadisi" oluşturmak için çalışma başlattıklarının müjdesini veren Bakan Bak, konuşmasının devamında “Burada tabii çok amaçlı spor salonlarımız, yüzme havuzu, amatör futbol için, tenis, basketbol, voleybol için sahalar başta olmak üzere; yani kısaca şehrin merkezinde bir spor vadisi oluşturarak Hatay'ın gençlerine, çocuklarına spor yapmaları için bir vadiyi çok kısa süre içerisinde planladık ve başlayacağız, onun için de gerekli çalışmalar hızla devam ediyor. İnşallah çok kısa zamanda Hatay, spor yönünden de çok zengin bir konuma gelecek.” ifadelerine yer verdi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çeşitli ilçelerden olimpik yüzme havuzları, kapalı spor salonları gibi taleplerin geldiğini, onların da ihalesini kısa zamanda yapıp çalışmalara başlanacağını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da spor yatırımlarını çok önemsediğine dikkati çeken Bak, "Hükümetimiz de ilgili bakanlıklarımız da hepsi kendi üzerine düşeni yapıyor. Biz de burada hem gençlerimizin barınması için hem de spor yapması, kötü alışkanlıklardan uzak durması, amatör müsabakaların yapılması için de çok ciddi bir planlama yaptık ve bunu hayata geçiriyoruz." diye konuştu.
GENÇLER İÇİN PROJE GELİŞTİRİN ÇAĞRISI
Bakan Bak, güçlendirme çalışması yapılacak Spor ve Yaşam Merkezi'nde inceleme gerçekleştirdiklerini, tesisi Büyükşehir Belediyesi ile onarıp yeniden gençlerin hizmetine sunacaklarını anlattı.
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Hatay için hep beraber çalışacaklarını vurgulayarak “Konutlar teslim edilmeye başladı, devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız burayı çok yakinen takip ediyor. Kabine toplantılarımızda da birinci gündemimiz deprem bölgesinin kısa sürede ayağa kaldırılması. Var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak buranın tekrar eski günlerine, daha da güçlü günlere, sporda ve gençlik altyapısında daha güçlü noktalara gelmesi için hep beraber çalışacağız.” dedi.
Kentte verimli toplantılar ve incelemeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Bakan Bak, "Cumhur İttifakı belediyeleriyle Hatay'ımızı güçlü şekilde ayağa kaldıracağız. Başkan çalışacak, biz yanında destek olacağız. İnanıyoruz ki Hatay çok daha büyük ve güçlü bir şehir haline gelecek. İnşallah mahcup olmayacağız." ifadelerini kullandı.
Vali Mustafa Masatlı ise Bakan Bak'a verdiği müjdelerden dolayı teşekkür ederek kente kazandırılacak spor tesislerinin şimdiden hayırlı olmasını diledi.
HBB Başkanı Mehmet Öntürk de depremler nedeniyle spor tesislerinde ciddi sıkıntılar oluştuğunu belirterek, yapılacak yatırımların önemini anlattı.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları