Yerel

Gülbahar Halk Korosu İstanbul’da Muhteşem Bir Konsere İmza Attı

Ayhan Kara Vakfı Samandağ Gülbahar Halk Korosu “Sen Yoksan Bir Eksiğiz” çağrısıyla İstanbul Beylikdüzü’nde muhteşem bir konsere imza attı.

Ayhan Kara Vakfı Samandağ Gülbahar Halk Korosu “Sen Yoksan Bir Eksiğiz” çağrısıyla İstanbul Beylikdüzü’nde muhteşem bir konsere imza attı. 
Beylikdüzü Belediyesi’nin katkılarıyla, İstanbul’daki Hataylıları bir araya getirerek birlik ve dayanışmayla güç birliği oluşturmalarına büyük önem vererek Hatay kültürünü tanıtma konusunda önemli etkinliklere imza atan Antakya Kültürü Tanıtma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği (Antakya Derneği)’ nin organizasyonuyla gerçekleştirilen muhteşem konserde Ayhan Kara Vakfı Gülbahar Halk Korosu şef Gönül Beyaz yönetiminde salonu dolduran izleyicilere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.
Ayhan Kara Vakfı Samandağ Gülbahar Korosu, Beylikdüzü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde repertuvarlarında bulunan yöresel türkü ve ezgileri Türkçe, Arapça ve Ermenice olmak üzere üç dilde söyledikleri eserlerle katılımcılara muhteşem bir müzik ziyafeti sundular.
Derneğin organize ettiği konser öncesi bir konuşma yapan Antakya Derneği Başkanı Ahmet Kara, “Hemşehrilerimizi bir araya getirmek, birbirleriyle ilişkilerini ve dayanışmayı güçlendirmek ve güç birliği oluşturarak farkındalık yaratmakla birlikte Antakya kültürünü tanıtmak amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını, bu konserin organizasyonunun da bu hedefler doğrultusunda gerçekleştirildiğini ve bu tür etkinliklerin de sürdürüleceğini söyledi.
Böylesine önemli bir kültürel etkinliğin organizasyonunda kendilerine salon tahsisi ve destekleri için Beylikdüzü belediye başkanına, Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir ilçe başkanı Beyzade Kayabaşı İl meclis Üyesi Hakan Yılmaz ve kendisine destek veren yönetim kurulu üyeleriyle dernek üyelerine ve katılımcılara teşekkür eden Antakya Derneği Başkanı Ahmet Kara, memleket kültürünün esintilerini İstanbul’daki hemşehrilerine söyledikleri türkü ve ezgileriyle müzik ziyafeti çeken Gülbahar Korosu’na ve koro şefi Gönül Beyaz’a teşekkür etti.
Gülbahar Korosu’nun müzik ziyafetinin ardından Beylikdüzü belediye başkan yardımcısı Cihan Şehla, koro şefi Gönül Beyaz ile koronun tüm üyelerine teker teker plaket vererek Hatay kültürünün tanıtımına katkılarından dolayı teşekkür etti.
Antakya Derneği Başkanı Kara, konuşmasında “Bildiğiniz üzere 6 Şubat 2023’ te Hatay ‘ın yaşamış olduğu ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremde, maalesef çok büyük kayıplar verdik, Canlarımızı   yitirdik, yaşanan bu asrın felaketinde yaşamını yitiren   vatandaşlarımıza   Allah tan rahmet, kalanlara da sağlık ve selamet diliyorum.
Bu deprem bizlere çok ağır bedeller ödetti ve maalesef, geldi geçti diyemeyeceğimiz bir felaket. Çünkü izleri halen devam etmekte, vatandaşlarımız maalesef çok ağır şartlarda hayatlarını idame ettirmektedir.
Bu zorlu süreçte, bu zor şartlarda, bizi yalnız bırakmayan, maddi manevi yanımızda olan, her türlü desteğini sağlayan tüm vatandaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, Belediyelerimize ve özellikle Beylikdüzü Belediye başkanımız sayın Mehmet Murat Çalık ve şahsında tüm Beylikdüzü halkı, belediye yöneticileri ve çalışanları İlçe yönetimine yaptıkları destek için çok teşekkür ediyoruz.
Felaketler, toplumsal olaylar, toplumun kahramanlarını da ortaya çıkarır. Bugün de böyle bir olaya tanık oluyoruz.
Samandağ’ da, farklı etnik kökene sahip milletlerin ortak değeri olan türkülerimizi icra etmek üzere kurulmuş olan Samandağ Gülbahar halk korosu, deprem öncesinde ve sonrasında düzenlediği etkinliklerle ciddi başarılar elde etmiştir.
Ev hanımı, öğretmen, memur, emekli, esnaf ve sanatseverlerden oluşan koro, depremde anne ve babasını kaybetmiş çocuklar yararına yardım konserleri düzenlemekte, elde edilen gelirler depremzede çocukların eğitimi için harcanmaktadır.
Biz de Antakya Kültürünü Tanıtma, Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği olarak ve Beylikdüzü belediyesinin katkılarıyla Gülbahar Halk Koromuzu İstanbullu hemşehrilerimizle buluşturmak istedik.
Konsere katılan Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir ilçe başkanı Beyzade Kayabaşı, Gülbahar Halk Korosunun şefi Gönül Beyaz ve üyeleriyle bu güzel konseri kendilerine dinlettikleri için emeği geçen herkese teşekkür ederek, başarılı çalışmalarıyla tanıdığını belirttiği Ahmet Kara’ya teşekkür ederek her zaman yanında destekçisi olacaklarını ifade etti.
Konser sonrası kısa bir konuşma yapan Ayhan Kara Vakfı Gülbahar Halk Korosu Şefi Gönül Beyaz, başta koroya desteklerinden dolayı Ayhan Kara Vakfı başkanı Ayhan Kara olmak üzere, kendilerine İstanbul’da konser verme imkanı tanıyan Antakya Derneği Başkanı Ahmet Kara ve yönetimine, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Değerli Hemşerimiz Belediye başkan yardımcısı Cihan Şehla, Kültür Müdürü Mehtap Karataş ve bütün bize yardımcı olan çalışanlarına, CHP Başakşehir ilçe başkanı Beyzade Kayabaşı ve il Meclis üyesi
Hakan Yılmaz’a ve koro üyelerine teşekkür etti.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı