Cumhurbaşkanı Erdoğan Tehlikeyi Harita Hesabıyla Anlattı:  "ANTAKYA İLE GAZZE ARASI, ANKARA İLE AYDIN ARASI KADARDIR" Cumhurbaşkanı Erdoğan Tehlikeyi Harita Hesabıyla Anlattı: "ANTAKYA İLE GAZZE ARASI, ANKARA İLE AYDIN ARASI KADARDIR"

Yazar ve okul öncesi öğretmeni Alper Murat Kirpik’in kaleme aldığı depremde hayatını kaybeden çocuklara ithaf ettiği resimli çocuk kitabı "Saray Caddesi" yayımlandı.
Alper Murat Kirpik, yazdığı kitabında Hatay Antakya’daki tarihi Saray Caddesi'ni merkeze alarak Antakya’ nın tarihi ve kültürel dokusunu çocukların gözünden aktarıyor.
Resimleri Elif Cinal tarafından çizilen "Saray Caddesi", küçük bir çocuğun ödev yapma, problem çözme ve duygusal gelişim süreçleriyle sanatla tanışma yolculuğunu anlatan etkileyici bir hikaye sunuyor. Hatay’ın tarihi ve kültürel dokusunu çocukların gözünden aktaran bu eser, şehrin zengin mirasını yaşatırken, çocukların eğitimine ve duygusal gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.
Eğitimci- yazar Kirpik, Mudanya'da okul öncesi öğretmenliği yaparken, öğrencilerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bu eseri çocukların problem çözme yeteneklerini geliştirmeleri ve duygusal farkındalık kazanmaları amacıyla hazırladığını belirtti.
Kirpik, kitabıyla ilgili açıklamasında "Bu kitap, depremde kaybettiğimiz çocuklara bir saygı duruşu niteliğinde. Onlara ve Hatay’ın güzelliklerine ithafen yazıldı. Umarım bu hikaye çocuklarımıza hem sanatla dolu bir dünya sunar hem de onların duygusal gelişimine katkıda bulunur." ifadelerine yer verdi.
Mahlas Yayınlarından çıkan "Saray Caddesi" kitabı, Trendyol, Hepsiburada gibi platformlarda satışa sunulmuş ve çocuklara özel anlamlı bir hediye alternatifi olarak tercih edilebilir.
Bursa Mudanya Halitpaşa Ortaokulu'nda Okul Öncesi Öğretmenliği yapan yazar, evli ve bir çocuk babasıdır. İçerik üreticiliği, radyo programcılığı, müzisyenlik, editörlük gibi birçok farklı alanda deneyimler edinen Kirpik, çevre yararına da faaliyetlerde bulunmaktadır.
EĞİTİMCİ YAZAR ALPER MURAT KİRPİK KİMDİR?
Alper Murat Kirpik, 1994 yılında Hatay'ın Antakya ilçesinde doğdu. Baba tarafından Kahramanmaraşlıdır. Bursa Mudanya Halitpaşa Ortaokulu'nda Okul Öncesi Öğretmenliği yapan yazar, evli ve bir çocuk babasıdır. 
Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Muş Alparslan Üniversitesi'nde Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programlarını tamamladıktan sonra öğretmenlik yapmamış, çeşitli medya ve yaratıcı projelerde bulunmuştur. Vine, Instagram, YouTube gibi platformlarda mizah içerikleri üretmiştir.
Kirpik, Döküntü Net adlı web sitesinde editör olarak çalıştı ve kültür ve sanat konularında içerik üretti. Site 2024 yılında kapandı, ancak "dokuntunet.blogspot.com" adresiyle devam etmektedir.
2016-2017 yıllarında Kahramanmaraş Esko FM'de Murat Can Baysal ile birlikte radyo programcılığı yapmıştır. Program, Kaybedenler Kulübü konseptinden ilham alarak postmodern deneme okumaları ve akustik performanslar içermiş ve kısa sürede popüler olmuştur.
Kirpik, Lora Yayıncılık tarafından yayımlanan "Kısa Çocuk Hikayeleri" adlı bir çocuk kitabına sahiptir. Bu kitap, çocuklara değerli yaşam dersleri sunar ve onların kendi güçlerine inanmalarını teşvik eder. 2024 yılında Mahlas Yayınevi ile "Saray Caddesi" adlı resimli çocuk kitabını ve "Ayran Gönüllü Bir Adamın Yarım Yamalak Hikayeleri" adlı e-kitabını ücretsiz olarak yayınlamıştır.
Senaryo yazarlığı da yapan Kirpik;
"Gizemli Çocuk Sandığı" (2023) - Çocuk Oyunu
"Deniz Anadolu Diyarında" (2024) - Çocuk Oyunu ve "Nesibe ile Zahir" (2024) oyunlarının senaryolarını yazmıştır.
Kirpik, çeşitli kısa filmler ve parodiler senaryosunu yazmış, yönetmiştir. Bunlar: "Dur Görüntülü Arayayım" (2023), "Çiğ Köfte Sorunu" (2022), "Voodoo Büyüsü" (2019), "Alimden Zalim Doğar" (2017), "Biber Salçası" (2017), "Toplumun Kanayan Yarası: Maraş Otu" (2016)
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları