26 Kişiye Mezar Oldu, Sanıkları  2 Yıl Sonra Hakim Karşısına Çıkacak 26 Kişiye Mezar Oldu, Sanıkları 2 Yıl Sonra Hakim Karşısına Çıkacak

Hatay’da yaşanılan depremler sonrası birçok vatandaşa, elektrik dağıtım şirketi tarafından konteynerlere bağlanan elektriğin ‘kaçak’ kabul edilmesiyle yüksek cezalar kesiliyor.
Elektrik dağıtım şirketlerinin yüksel cezalar kestiği konteynerlerde kalan depremzede vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.
CHP Hatay Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Servet Mullaoğlu, depremzede vatandaşın tepkisine duyarsız kalmayarak basın açıklaması gerçekleştirdi.
CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, depremzede vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdiği basın açıklamasında, depremzedelere gelen mesajları okuyarak, birçok vatandaş benzer mesajlar geldiğini ifade etti.
“ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİ DEPREMZEDELERİ MAĞDUR EDİYOR”
CHP’li Mullaoğlu, açıklamasında “Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., depremzede vatandaşlara kendi bağladığı elektriği kaçak kabul ederek ceza kesiyor.” Dedi.
Hatay Milletvekili Mullaoğlu,  dünyanın hiçbir yerinde böyle bir muamele görülemeyeceğini belirterek, bunun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak “Depremler sonrası neredeyse tüm Hatay’da enerji nakil hatları zarar görmüş ve kentin birçok noktasında elektrikler kesilmiştir.
Daha sonra konteynerlerde yaşamaya başlayan vatandaşlarımıza abonelik olmaksızın elektrikler bağlanmış ve yerleşim sahiplerinde numarataj almaları ve aboneliklerini yaptırmaları istenmiştir. Vatandaşlarımız numarataj almak için Hatay Büyükşehir Belediyesine başvurmuşlar, ancak yoğunluktan dolayı henüz verilmemiştir.
Gelinen süreçte ise birçok vatandaşımıza elektrikleri kaçak kullandıkları gerekçesi ile ciddi miktarlarda cezalar gelmektedir. Yani elektrik dağıtım şirketi kendi bağladığı elektriği kaçak kabul ederek vatandaşları mağdur etmekte ve ödemeleri imkânsız ücretler talep etmektedir.
Hiçbir mantıklı gerekçesi olmayan bu vicdansız uygulamadan vazgeçilmelidir. Devlet depremzede vatandaşının yanında olması gerekirken, kendi hatasının faturasını bile mağdur vatandaşlarımıza çıkarmaktadır.
Bu insanlar tatil yaparken keyfi elektrik kullanmamıştır. Deprem sonrası hayata tutunabilmek, zaruri ihtiyaçlarını gidermek için elektrik, su kullanmıştır. Üstelik abonelik işlemleri yapılıncaya kadar dağıtım şirketi kendi elektrik bağlamıştır. Şimdi bunu kaçak kabul etmek akılla, vicdanla, hukukla izah edilemez!
Yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz! Bu akıl dışı uygulamadan vazgeçin. Bu faturaları haksız olarak yüklediğiniz vatandaşlarımızın, faturaları ödemeleri mümkün değildir.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları