Samandağ Halkı, Direnen Fernas Madencilerinin Sesi Oldu Samandağ Halkı, Direnen Fernas Madencilerinin Sesi Oldu

Hatay/ Samandağ’ın farklı mahallelerinden kadınlar Samandağ’ın sorunlarının çözümüne ilişkin görüş ve önerilerini bir sabah kahvesi eşliğinde masaya yatırıyor.
Bir sabah kahvesi ile başlayan bir araya gelişlerini daha işe yarar bir hale getirmeyi amaçlayan kadınlar Samandağ ile ilgili konuları tartışıyor ve çözüm önerilerini sunarak kendilerine bir yol haritası oluşturuyor.
Sabahın erken saatlerinde Samandağ’ın farklı mahallelerinden katılan ve her geçen gün daha çok kadının bir araya geldiği bu toplantılarda bir önceki toplantıda aldıkları kararlarla ilgili yapılanları ve daha sonrası için yapılacakları bir yol haritası oluşturarak konuşuyor, tartışıyorlar.
Deprem sonrasında yaşanan sorunların çözümü için bir araya gelen kadınların gündeminde başta çocuklarının sağlığı olmak üzere tüm halkın sağlığını ve Samandağ’ın doğasını, yetiştirdikleri ürünleri tehlikeye atan beton santrali yer alıyor.
Her hafta belirledikleri bir günde bir araya gelen kadınlar, Samandağ’da yaşam alanına kurulan beton santralinin bulunduğu noktadan kaldırılması için yapılacak çalışmalarla ilgili kendi deneyimlerini ve önerilerini bu toplantıda aktarıyor. Sonrasında elbirliği ile bir yol haritası oluşturuluyor.
Samandağ Sabah Kahvesi grubu olarak geçtiğimiz Cumartesi Suphi Güzey Taziye evinde bir araya gelen kadınlara Hatay Kadın Dayanışması üyeleri de katılarak destek verdi.
Hatay Kadın Dayanışması'ndan Eda Dinçman Sağıroğlu toplantının ardından yaptığı paylaşımda “Bu sabah çok güzel bir sabah oldu. Bir arada çiçek açtık. Samandağ sabah kahvesi grubu ile mahalle buluşmalarında bir araya geldik. Beton santrali sorunları üzerine yapılan çalışmalar değerlendirildi.
Destek amaçlı ziyaret edilecek meslek odaları ve sivil toplum örgütleri belirlendi. Mahalle bilgilendirme çalışmaları ve broşür dağıtımı devam edecek. Bir arada olmanın ve katılımı artırmanın önemi vurgulandı. Umutla var olacağımız bütün kadınlara güzel günler diliyoruz. 
Ayrıca İzmir’de yaşanan yangın felaketinin kısa surede sonlanmasını diliyoruz. İzmir'de ki tüm dostlarımıza geçmiş olsun.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları