Hatay/ Defne Belediyesi’nin Türkiye Komünist Partisi Belediye Meclisi Grubu ile Defne Halk Temsilcileri Meclisi belediye önünde basın açıklaması yaptı.                                           

Kurum: Rezerv Alanlarda Kira Yardımını Bakanlığımız Verecek Kurum: Rezerv Alanlarda Kira Yardımını Bakanlığımız Verecek

Basın açıklamasında göreve seçilen yeni Belediye yönetimi tarafından da kabul edilen ve "çözüm" sözü verdiği atamalardan, ihalelere tüm usulsüz uygulamalara ilişkin adım atmaması eleştirildi.
Defne Halk Temsilcileri Meclisi adına konuşan Hizam Hasırcı
Bizler Defne’yi yönetmeye talip olduğumuzda halkımıza bir söz vermiştik. Bu söz neydi halkımız çok iyi biliyor. Bu söz şuydu;  eğer seçilirsek halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz, seçilmez isek aldığımız oyların hakkını verip belediyeyi biz denetim altına alıp insanlarımızın, Defne ilçesinin, Defne’nin çocuklarının hakkının yenmesini engellemek için elimizden geleni yapacağız.
Bugün geldiğimiz noktada meclis üyelerimizin vermiş olduğu önergelere maalesef yanıt alamıyoruz. Bizim seçimlerde halkımıza verdiğimiz bir söz vardı. Dedik ki bu ülkenin gariban çocukları bu şehrin Defne şehrinin gariban çocukları işsiz gezerken, arkasına ya bir mafya babasını ya da bir para babasını alan birçok gencin burada çalışmadan, emek etmeden maaş aldığını biliyoruz. Bunlardan hesap soracağız demiştik. Ve meclis üyelerimiz hesap sormak için önerge verdiler, fakat maalesef yanıtsız kaldı. 
Meclis üyelerimizin personel listesini talep etmesi belediye tarafından uyduruk bir sebeple ve yasalara aykırı bir şekilde yanıtsız kaldı. 
Buradan sesleniyoruz: Neyden çekiniyorsunuz? Neden açıklamıyorsunuz? Bizler defalarca açıkladık.  Büyükşehir belediyesini yöneten eski büyükşehir belediye başkanınız efsane dediğiniz Lütfü Savaş’ın yengesi bu belediyeden hem de yetkili üst düzey bir yönetici şeklinde maaş alıyor ve hiçbir şekilde işe gelmiyor. İsmini de yayınladık ve ilk meclis toplantısında burayı yöneten belediye başkanı Sayın Halil İbrahim Özgün bunu kabul etti. Ama aradan geçen 7 aylık sürede kendisi hakkında hiçbir işlem yapmadı. 
ATM memuru dediğimiz şahıslar Cumhuriyet Halk Partisinde ilçede yöneticilik yapıp, burada maaş alan, burada istihdam edilen yöneticileriniz nasıl oluyor da mesai saatleri içinde parti çalışması yapmaktadır? Bu belediye bu maaşı parti çalışması yapsınlar diye mi veriyor? Bu soruların cevaplarını halka vermek zorundasınız. Her gün, iki günde üç günde bir çektiğiniz algı yönetimine sebebiyet veren videolarınız bu halkın sorularına cevap vermemektedir, bu halkın sorunlarını çözmemektedir. 
Sayın Belediye Başkanı bu şehri yönetecekseniz bu halkın yanında yer alacaksınız. Bugün Dekuk Şelalesinde patlama oluyor, ortada yoksunuz. CHP’nin kalbi olan Harbiye Mahallesinde hafriyat kamyonu 9-10 tane aracı biçiyor, onlar belki de insanlarımızın ölümüne sebebiyet verecektir. Yine ortada yoksunuz. O zaman siz ne işe yararsınız? Bu soruların cevabını bu halka vermek zorundasınız.” dedi.
“İHALELER AÇIKLANMIYOR, BAĞIŞLAR SAKLANIYOR”
Basın açıklamasında iki soruna daha değinen Hasırcı, açıklanmayan ihaleler ve bağışların hesabını soracaklarını belirterek, usulsüzlüğe izin vermeyeceklerinin altını çizdi.
Hizam Hasırcı " Bugün birçok ihale veriliyor ve halka açıklanmıyor. Belediye Başkanının yetkisi içinde olan ihaleler var. Bu ihaleleri sorduk, önerge verdik yine cevap alamadık. 
İlköğretim çağındaki çocuklara kırtasiye yardımı yapacağız dediler. Billboardlara reklamlar verildi. Defne Belediyesi amblemi olan poşetlere kırtasiye malzemeleri kondu. Bunların reklamını yapıyorsanız parasının bu belediyeden çıkması gerekirdi. Araştırmamız sonucunda bu olayın bağışlarla gerçekleştiğini öğreniyoruz. Biz araştırmamış olsaydık fatura kesip aradaki parayı hiç mi edecektiniz?
Bizler buraya keyfimizden toplanmıyoruz. Bizler buraya Defne Halkının Defne’ nin gençlerinin hakkını savunmak için toplandık. Buradan sesleniyoruz; bu belediyeden haram yiyenlerin kursağında bırakacağız. Yediğiniz her haram lokma zehir zıkkım olsun. Burada olmaya ve mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Defne halkından aldığımız oyu hakkını vereceğiz Usulsüzlük yapmalarına izin vermeyeceğiz. Makam için, koltuk için yola çıkmadık. Defne halkının kaderini değiştirmek için yola çıktık. Mücadelemiz devam ediyor." dedi.
“SOSYAL MEDYA FENOMENLİĞİ YAPARAK HİZMET EDEMEZSİNİZ”
Hasırcı'nın ardından söz alan TKP Belediye Meclisi Sözcüsü Uğur Kuş, verilen sözlerin yerine getirilmediğini, belediyenin görevlerini yapamadığını söyledi.  
Kuş, konuşmasında "Sizler burada bir belediye yönetmiyorsunuz. Hiçbir yaraya merhem olmuyorsunuz. Varlığınız hiçbir boşluğu doldurmuyor. Sadece sosyal medya fenomenliği yaparak bu belediyeye hizmet edemezsiniz. Çalışmayıp da bu belediyeden maaş alanlarla ilgili işlem yapacağınızın sözünü vermiştiniz. Değil bu sözü tutmak, bizlere belediyede çalışan personelin listesini vermekten bile kaçınıyorsunuz. Kimleri koruyorsunuz? Kimlerden korkuyor, kimleri karşınıza alamıyorsunuz? Türkiye Komünist Partisi meclis grubu ve Defne Halk Temsilcileri Meclisi, yaptığınız ve yapacağınız her türlü yolsuzluk ve haksızlıkta karşınızda olacak." ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları