“Veteriner Hekimleri Darp Ederek Hayvanları Koruyamazsınız!” “Veteriner Hekimleri Darp Ederek Hayvanları Koruyamazsınız!”

Geçtiğimiz hafta sonu seçimli olağan kongresini gerçekleştiren Hatay Barosu başkanlık seçimlerinde yeni başkan Av. Hatay Tut oldu.
Hatay Barosu olağan kongresinde yapılan seçimlerinde üç farklı liste yarıştı.
 Gerçekleştirilen seçimlerde ilçemiz avukatlarından Yaren Dağ’ın da aralarında bulunduğu Av. Hatay Tut'un listesi 642 oy ile sandıktan birinci olarak çıkarken, Av. Sinan Akgöl'ün listesi 607 oy, Av. İlhan Tümer'in başkan adayı olduğu liste ise 135 oy aldı.
Baro Başkanlık yarışında Av. Hatay Tut’un listesi 642 oy alarak ipi göğüslerken, Yönetim Kurulu’na Av. Mehmet Fatih Turan, Av. Garip Erhan Biner, Av. Yusuf Albayrak, Av. Derya Nur Aslan, Av. Kemal Güngör, Av. Selma Çalış, Av. Fatma Asena Dergi, Av. Burak Fatih Yıldız ile Av. Yaren Dağ seçildi. 
Disiplin Kurulu, Av. Bedia Öztürk, Av. Fatma Erşen Ünseren, Av. İbrahim Bilir, Av. Mehmet Ali Murioğlu ve Av. Şeyda Varol, Denetleme Kurulu Av. Halil Kağan Şişkin, Av. Gülümser Ceylan Köle ve Av. Sema Özkurt, Türkiye Barolar Birliği Delegeliklerine Av. Rıfat Dinçer, Av. Ergün Semercioğlu ile Av. Emre Arık seçildi.
Pazar günkü seçimler 09.00 - 17.00 saatleri arasında yapılırken, Hatay Barosuna kayıtlı 804’ü kadın ve bin 130’u erkek olmak üzere toplam bin 934 Avukat oy kullandı.
“KAZANAN HATAY BAROSU”
Hatay Barosu’nun yeni başkanı Hatay Tut seçim sonrası sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Kazanan Hatay Barosu” başlığını kullandı.
Hatay Barosu yeni başkanı Tut, açıklamasında meslektaşlarına hitap ederek  “Bu büyük sorumluluğu üstlenmek ve sizlerin güvenini kazanmış olmak bizim için büyük bir onurdur. Bu süreçte yanımda olan, inanan ve birlikte mücadele ettiğimiz yol arkadaşlarıma ve meslektaşlarıma en içten teşekkürlerimi sunarım.
Aynı zamanda seçimlerde aday olan meslektaşlarım Av. Sinan Adnan Akgöl’e ve Av. İlhan Tümer’e baromuzda demokratik sürece katkıları için teşekkür ediyorum. Her bir aday, baromuzun geleceği için ortaya koyduğu fikirler ve vizyonlarla demokrasimizin zenginleşmesine katkıda bulunmuştur.
Bugünden itibaren, baromuzda eşitlik, adalet ve hakkaniyet temelinde yeni bir dönemi hep birlikte inşa edeceğiz.
Birlikte, daha güçlü bir baro, daha adil bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz. Teşekkür ve saygılarımızla.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları