Yerel

“Hatay’da Mücbir Sebep Uygulaması 31 Ağustos’ta Sona Erdirilemez!”

Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler(SMMM) Odası depremin en çok yıkım gösterdiği Hatay için kapsamlı raporlar içeren eylem planı hazırladı.


Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler(SMMM) Odası depremin en çok yıkım gösterdiği Hatay için kapsamlı raporlar içeren eylem planı hazırladı.

Hatay SMMM Odası Başkanı Jale Marufoğlu, SMMM Odası Samandağ Temsilcisi Gül Oruç ve Yönetim Kurulu Üyeleri hazırladıkları eylem planı ile ilgili Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay’ı ziyaret etti.
Hatay SMMM Odası Yönetim Kurulu Başkanı Jale Mağrufoğlu ve Beraberindeki heyet Belediye Başkanı Karaçay’a konu ile ilgili bilgilendirme yapıp katkı destek talep etti.

Ziyaretin ardından Hatay SMMMO Başkanı Marufoğlu yaptığı açıklamada, Mücbir sebep halinin 31 Ağustos 2024 tarihinde sona erdirileceğini hatırlatarak “Hiç bir şeyin normalleşmediği bölgemizde, esnaftan ötelenmiş vergi ve sosyal güvenlik borçlarının ödenmesini beklemek, beyan ve bildirimlerin bu sürede verilmesini istemek asla kabul edilemez.

Hatay Mali Müşavirler odası olarak; deprem sebebi ile meslek mensupları ve şehrin esnaf ve işverenlerini bekleyen sorunlar hakkında kapsamlı bir rapor hazırlayarak kamuoyu ile paylaştık. Merkezi hükümeti, idareyi harekete geçirmek ve çalışma yaşamını bekleyen sorunlar hakkında kamuoyu oluşturmak için hazırladığımız eylem planını yaşama geçirmek üzere adımlarımızı hızlandırıyoruz. Bu çabamızda paydaş kurum ve kuruluşları, ilgili odaları, dernekleri, yeni seçilen Belediye başkanlarımızı ve ilimizin her partiden bütün milletvekillerini bilgilendirmek ve bu süreçte sorumluluk almalarını sağlamak üzere ziyaretlerimizi başlatmış bulunuyoruz.

03 Temmuz 2024’ de Hatay SMMM Odası Yönetim Kurulu ve Samandağ Temsilcimiz Gül Oruç ile birlikte ilk adımımızı Samandağ Belediye Başkanı Sayın Emrah Karaçay’ı ziyaret ederek başlatmış bulunuyoruz. Yaptığımız ziyaret sonucunda hemşerilerimizin barınma sorunu öncelikli olmakla birlikte, işsizlik ve ticari hayatın sekteye uğramasını engellemenin ekonomik kriz ortamında yaşamsal olduğu konusunda ortaklaşılan görüşmeden dayanışma ve birlikte mücadele etme kararlılığı çıktı. Samandağ Belediye Başkanımız Sayın Emrah Karaçay’a nazik kabullerinden dolayı teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.
    Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı