Konteyner Kentte Elektriklerin Kesilmesine Tepki Konteyner Kentte Elektriklerin Kesilmesine Tepki

Deprem öncesinde elinden geldiğince ihtiyaç sahiplerinin yanında duran İskenderun Samandağlılar Derneği (İSSAD) deprem sonrası da desteklerine devam ediyor.
6 Şubat depremleri sonrasında çok kereler ilçemizde yaptığı yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere destek veren İSSAD, ilçemiz Sutaşı Mahallesinde bulunan anasınıfı öğrencilerine ve Kuşalanı Mahallesinde depremzede ihtiyaç sahibi ailelere destek oldu.
İSSAD Başkanı Süleyman Miçooğulları yaptığı açıklamada, derneklerinin İskenderun’da yaşayan Samandağlılar  arasındaki dayanışma ve yardımlaşma amacıyla 2000 yılında kurulduğunu belirtti.
Başkan Miçooğulları, dernek olarak eğitim alanında sağladığı desteklerle deprem bölgesindeki çocuk ve gençlerin geleceğe daha umutla bakmasını sağlarken, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma kültürünü güçlendirmeyi amaç edindiklerini belirtti.
Miçooğulları, yaptığı açıklamada “Derneğimizin öncelikli hedeflerinden birinin eğitime katkı sağlamak. Bu çerçevede, deprem sonrası özellikle Samandağ’a çok defalar gelerek imkanlarımız ölçüsünde destek olmaya gayret gösteridik.  2024 yılında Ramazan Bayramı’nda çadırlarda yaşamak zorunda kalan hemşehrilerimize gıda, giyim, hijyen ve bebek ürünleri desteği verdik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da çocukları sevindirmek amacıyla, Arsuz Yukarıkepirce İlkokulu ana sınıfları ile Samandağ Şehit Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları İlkokulu anasınıfına oyuncak, giyim, kırtasiye ve kitap desteği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftası kapsamında Samandağ Kız Meslek Lisesi öğrencilerine, dernek üyeleri ve bağışçılar tarafından temin edilen mezuniyet kıyafetleri, giyim ve aksesuarlardan oluşan 475 parçayı okul yöneticilerine teslim ederek desteği sağladık. Şimdi de Sutaşı Hacı Hasibe İlkokulu anasınıfı öğrencileri için hazırladığımız giyim, kırtasiye, kitap ve oyuncaklardan oluşan hediyelerimizi okul yönetimine teslim ettik. Ayrıca Kuşalanı Mahallemizde depremzede ailelerimiz için hazırladığımız paketleri de onlara teslim edeceğiz. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince Samandağlı hemşehrilerimize desteğimizi sürdürmeye gayret göstermeye devam edeceğiz. Bu yardımları hemşehrilerimize ulaştırabilmemiz için katkı sunan başta bağışçılarımız olmak üzere,  dernek yöneticilerimize ve üyelerimize çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları