Yerel

Jeoloji Mühendisi Can Gazetemizi Ziyaret Etti

Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliğini önceki dönemlerde yapan Jeoloji Mühendisi Rasim Can, Cemre Gazetesine nezaket ziyaretinde bulundu.

Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliğini önceki dönemlerde yapan Jeoloji Mühendisi Rasim Can, Cemre Gazetesine nezaket ziyaretinde bulundu.
Jeoloji Mühendisi Rasim Can’ın sohbet havasında gerçekleşen ziyaretinde Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Yusuf Aslan ile depreme ve ilçe gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.
Jeoloji Mühendisi Can, yaşadığımız depremin bir tesadüf olmadığını, Hatay’ın üç tane büyük fayın bulunduğu bir coğrafya olduğu bilinmesine ve kendilerinin bunu yıllardır söylemelerine rağmen yetkili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alınmaması yüzünden doğa olayı olan depremin bir felakete dönüştüğünü belirtti.
Deprem gerçeğini bilerek, bilim insanlarının söylediklerine kulak tıkamadan buna uygun konutlar yapılması gerektiğini belirten Can, bu işin kuralına uygun yapılması halinde depremle barışık yerleşim sağlanması halinde depremden korkmaya gerek olmayacağını sözlerine ekledi.
Can, konuşmasında “Biz deprem bölgesinde yaşıyoruz, olacak mı? olur mu? demek yerine binamızı sağlam yapalım, zemin etüdünü yaptıralım, fay hatlarından uzakta, sıvılaşma olan yerlerde yapmayalım. İsterse deprem 5 dakika isterse 50 – 100 yıl sonra olsun, korkmaya gerek yok.” dedi.
Jeoloji Mühendisi Rasim Can, ilçe gündemine dair görüşlerini de aktardığı sohbetin sonunda nazik ev sahipliği için Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Yusuf Aslan’a teşekkür etti.
Aslan, verdiği değerli bilgiler dolayısıyla Jeoloji Mühendisi Can’a teşekkür etti.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı