Yerel

Kadınlar, Kolektif Sofra Etrafında Bir Araya Geldi

6 Şubat depreminden bu yana Hatay/ Samandağ’da dayanışmayı örgütleyen Deprem Dayanışma Derneği ve Rimmen Kadın Kooperatifi farklı etkinliklerle kadın dayanışmasını büyütmeye devam ediyor.

6 Şubat depreminden bu yana Hatay/ Samandağ’da dayanışmayı örgütleyen Deprem Dayanışma Derneği ve Rimmen Kadın Kooperatifi farklı etkinliklerle kadın dayanışmasını büyütmeye devam ediyor.        
Deprem Dayanışma Derneği de bir araya gelen kadınlar 2.sini düzenledikleri ve dayanışarak yaptıkları “Kolektif Sofra” etkinliğinde bir araya gelerek sacda börek yaptı.
Gizem Güzel, depremden bu yana farklı etkinliklerle depremzede kadınlara umut olmaya çalışan Deprem Dayanışma ve dernek bünyesinde kurulan Rimmen Kadın Kooperatifi olarak düzenledikleri “Kolektif Sofra” etkinliği ilgili açıklama yaptı.
Güzel, Deprem Dayanışma Derneğin yeni bir yere taşınacağını ve faaliyetlerine orada devam edeceklerini belirterek “Rimmen Kadın Kooperatifi ve Deprem Dayanışma Derneği ortaklığında sürdürülen “Samandağ Toplum Merkezi” projesini Samandağ’da hayata geçiyoruz. 6-20 Şubat Depremleri sonrasındaki dönemde kadın ve çocukların güvenli yaşam alanlarına duydukları ihtiyaç ile ortaya çıkan projemizde kadınlar, çocuklar, engelliler, gençler için çeşitli alanlar inşa ediyoruz.
Alanın alt yapı ve yerleştirme çalışmaları tamamlanmak üzere. Samandağ’da kurulan bu mekanın kadın, çocuk ve gençlere kucak açarak hem dayanışma ortamına erişimlerini sağlamayı hem de hep birlikte üretimler yaparken atölyelere katılarak, eğlenceler düzenleyerek birlikte olma halini ve dayanışma kültürünü hissedebilmelerini hedefliyoruz.
Yaşam alanımız tamamlanmak üzere, yeni yerimize geçmeden depremden beri faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz bu alanda bir etkinlik yaparak kadınlarla bir araya gelelim istedik. Kadınlar daha önce de yaptığımız etkinlik olan “Sacda Börek” yapmayı tercih etti. Bunu geleneksel hale getirmek gibi bir planımız var. Burada düzenlediğimiz her etkinlik deprem yaşamış kadınlara yalnız olmadıklarını hatırlatıyor ve umutlarını büyütüyor. Bir yandan dayanışarak yaptığımız böreklerimizi yerken bir yandan da depremden bu yana yaşanılan sorunları, sorunlar karşısında çözüm önerilerimizi konuştuk. Hayata geçireceğimiz yeni yerimizle ilgili projelerimizi tartıştık.  
Samandağ’da depremden bu yana dayanışmayı büyüttüğümüz, kendimize ait mekanlar oluşturduğumuz, birlikte öğrenip mücadele ettiğimiz kadınlarla yaşamı yeniden kuracağız. Çünkü biliyoruz kadınlar birlikte güçlü!
Kültürümüzü de beraber yaşatacağız, bu kenti de sevgiden tuğlalarla yeniden kuracağız! Bizimle birlikte olan ve katkıda bulunan herkese teşekkürler.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları