Samandağ Narin İçin Yürüdü:  “Narin İçin Adalet” Samandağ Narin İçin Yürüdü:  “Narin İçin Adalet”

Hatay/ Samandağ, 6 ve 20 Şubat 2023’te yaşadığımız depremlerde ağır yıkım alan ilçelerin başında yer alıyor.
Yaşanan büyük yıkımın üzerinden 19 ay geçmesine rağmen Samandağ’da deprem yaraları sarılmadı.              
Deprem öncesinde de altyapısı sıkıntılı olan Samandağ üzerine yaşadığı depremle daha da kötüleşti. Samandağlı depremzedenin özellikle barınma sorunu başta olmak üzere birçok temel ihtiyaçları hala karşılanmış değil.
Geçen 19 aylık sürede Samandağ’da hala hiçbir konut depremzedeye teslim edilmemişken vatandaşlar ya kendi arazilerinde ve kendi çabasıyla barınma sorununu çözmeye çalıştı ya da konteyner kentlere mahkum oldu.
Yetkililer, depremin ardından iflas eden alt yapının onarıldığını ve iyileştirmelerin sürdüğünü belirtse de yaşanan yağmurda konteyner kentleri suların basması, cadde ve sokakların göle dönmesi endişeyi daha da arttırıyor.
Ayrıca en ufak bir yağmurda elektrik kesintisi olması ve internetin çökmesi hala alt yapının sorunlu olduğunu destekler vaziyette.
 Kış mevsimine yaklaştığımız şu günlerde depremzedenin endişeli bekleyişi de artarken herkesin aklında kritik bir soru var “Samandağ kış mevsimine hazır mı?”
Bir kışı daha bu koşullarda geçirmek istemeyen depremzede yetkililerin daha kalıcı çözümler üretmesini beklerken, geçen zaman da depremzedenin aleyhine işliyor. 
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları