Antalya’nın Kumluca ilçesinde yılın ilk dağ laleleri toprağın altından çıkarak ilçeyi sarmaya başladı. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, "Doğa sporlarının başkenti konumunda olan Kumluca’mıza her mevsim rağbet gösteren yerli ve yabancı turistlerimiz endemik bitki türleri için elverişli olan tabiatımızda bu güzellikleri görmeye başladı. Kumluca için alternatif turizm olanakları sayesinde sezon hiç bitmiyor" dedi. 

Yılın ilk laleleri Kumluca'nın dağlarında çıktı. Kumluca’nın dağlarda açan laleleri yerli halkın yanı sıra doğa sporları ile uğraşan turistler de keşfetti. Fotoğraf ile ilgilenenlerin yakından ilgilendiği dağ lalelerine ilişkin Başkan Köleoğlu, şöyle konuştu:

"Kumluca’nın bereketli topraklarında yılın ilk dağ laleleri toprağın altından çıktı. Doğa sporlarının başkenti konumunda olan Kumluca’mıza her mevsim rağbet gösteren yerli ve yabancı turistlerimiz endemik bitki türleri için elverişli olan tabiatımızda bu güzellikleri görmeye başladı. Kumluca için alternatif turizm olanakları sayesinde sezon hiç bitmiyor. Örneğin Gelidonya’ya yürüyüşe çıkarken birçok bitki türleriyle karşılaşırken büyüleyici güzellikleriyle dağ laleleri sizi hayatın koşuşturmacasından kısa süreliğine de olsa uzaklaştıracaktır."


Kaynak: anka