Hatay’da Suya Büyük Zam:  HATSU’yu Depremzede Kurtaracak! Hatay’da Suya Büyük Zam: HATSU’yu Depremzede Kurtaracak!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yakın bir zamanda açılması planlanan Antakya Gastronomi Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.                                
Hatay Valisi Masatlı, Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi’nde içerisinde  18 adet eski Antakya Evi görünümlü restoranın yer aldığı Gastronomi çarşısında devam eden hazırlıkları inceledi.
“Lezzetin Sanatla Buluştuğu Yer: Antakya Gastronomi Çarşısı” sloganıyla hayata geçirilen şehrin zengin mutfağından birçok lezzete ve beraberinde esnafa ev sahipliği yapacak olan çarşıda incelemelerde bulunan Vali Mustafa Masatlı, iş yerlerine yerleşme hazırlığı içerisinde olan esnaflara hayırlı olsun dilekleri iletti. Eski Antakya evlerinin mimarisine benzetilen 18 restoranın yer aldığı çarşıda açılacak olan işletmelerde Antakya künefesi, kaytaz böreği, kömbe ve Antakya kağıt kebabı gibi coğrafi işaret tescilli lezzetlerin de bulunduğu yöresel yiyecekler sunulacak.
PEYZAJ İŞLEMLERİNİN TAMAMLANMASIYLA ÇARŞI HİZMETE GİRECEK
Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Hatay’ın, kültürel çeşitliliğini mutfağına yansıttığını belirten Hatay Valisi Mustafa Masatlı, restoranların 96 metrekare kapalı, 36 metrekare açık alana sahip olduğunu, peyzaj ve tefrişat işlemlerinin ardından çarşının kısa süre içerisinde açılışının gerçekleştirileceğini belirtti.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları