Hatay Kent Konseyi Başkanlığına Mehmet Ali Yapar Seçildi Hatay Kent Konseyi Başkanlığına Mehmet Ali Yapar Seçildi

Hatay/Samandağ'da deprem sonrası kurulan Kadın Yaşam Merkezi yaptığı çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle depremzedelerin yaşamına dokunmaya devam ediyor.             
Samandağ Kadın Dayanışma Derneği’nin KÖVED ve Kadın Koalisyonu iş birliğiyle, Fondation de France'ın desteğiyle ilçemize kazandırdığı Kadın Yaşam Merkezinde “Okula Merhaba, Yaza Veda Partisi” etkinliği gerçekleştirildi.
“Yaza Neşeli Bir Veda” çağrısıyla Kadın Yaşam Merkezinde düzenlenen çok sayıda farklı yaş gruplarından çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.
İlk olarak boyama çalışması yapan çocuklar, daha sonra su savaşı yaptı. Son olarak içerisi su dolu balonların patlatılmasıyla oynadıkları bilgi yarışmasında çocuklar kahkahaya boğuldu.
Çocuklar eğlenirken anneleri Kadın Yaşam Merkezi Psikoloğu Nurseli Çapar tarafından “Çocuklar’ da okula uyum süreci ve yaz tatili sonrası çocukların okula adaptasyonunda ailelerin izlemesi gereken yöntemler”  konulu sunum gerçekleştirildi.
Samandağ Kadın Yaşam Merkezi Koordinatörü Neşe Koku, kuruldukları günden bu yana Samandağ’ da başta kadınlar olmak üzere dezavantajlı bireylere yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirterek “Kadınların bir araya gelebilecekleri, dayanışmamanın büyütülmesinin özellikle deprem sonrası daha da kıymetli hale geldiği bu süreçte Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Hülya Nehir’in girişimleriyle Kadın Koalisyonu, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği paydaşlığında ve Fondation de France desteğiyle hayata geçirdiğimiz Kadın Yaşam merkezinde bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptık.
Samandağ Kadın Yaşam Merkezi’nde psikososyal destek, sosyal hizmet çalışanı danışmanlığı, çocuk gelişimi desteği, mutfak, kurs alanları, sosyalleşme alanı ve çamaşırhane alanı ile hizmet veren, çok yönlü bir şekilde kadınların, çocukların ve dezavantajlı bireylerin desteklenmesini ve güçlenmesini hedefleyen çalışmaların artarak devam etmesi en büyük temennimiz. 
Bu gün de okullar açılmadan çocuklar için bir etkinlik yaparak daha keyifli bir gün geçirmelerini sağlamak istedik. Çocukların yüzünde bir gülümseme yaratabilmiş olmaktan büyük keyif aldık” dedi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları