CHP Hatay Milletvekilleri Nermin Yıldırım Kara, Milletvekili Servet Mullaoğlu, Hatay il başkanı ve gençlik kolları başkanlarıyla birlikte, Yolbulan işçilerinin grevinin 54. gününde emekçileri ziyaret etti.
Ardından İskenderun'da Befesa Silvermet Fabrikası’nda Birleşik Metal-İş Sendikası üyelerinin grevinin 18. gününde işçilerle buluştu.
CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Payas’ta yaklaşık 2 aydır grevde olan Yolbulan Metal fabrikası çalışanlarının haklı mücadelesinde yanlarında olduğunu ifade etti.
Milletvekili Mullaoğlu ve Yıldırım- Kara grev çadırında ziyaret ettikleri işçilerle bir süre sohbet etti.
CHP Hatay Milletvekili Mullaoğlu Yolbulan Metal grevci işçilerinin ziyaret sonrası “Hatay’da, Yolbulan Metal’de düşük ücretle çalıştırılan işçilerimizin emek mücadelesi verdiği grevinin 54. gününde destek olmak için yanlarındaydık. Ne yazık ki hiçbir zafer çiçekli yollardan geçerek kazanılmamıştır. İşçi sınıfımızın örgütlü ve haklı mücadelesini yürekten destekliyoruz. Bu ekonomik şartlarda insanların yaşamlarını sürdürebilecek ücreti talep etme hakları vardır. Gelinen son noktada işveren ile işçiler arasında anlaşma sağlamak adına milletvekilimiz Nermin Yıldırım Kara, İl Başkanımız Hakan Tiryaki ve partililerimizle arabulucu olmaya çalıştık. İşçilerimizin alın terinin ve emeklerinin karşılığını alacaklarına olan inancımız tamdır. Her zaman emek sömürü düzeninin karşısında ve bu yolda mücadele verenlerin yanında olacağız.” dedi.
KARA: ÜCRET KONUSUNDA İŞÇİLERLE MUTABAKATA VARILMALI
Toplu iş sözleşmelerinde uzlaşmaya varılması ve işçilerin hak ettikleri ücretleri alması gerektiğine dikkati çeken Kara, "Hatay’da bugün iki farklı grevde, alın terlerinin karşılığını almak isteyen emekçilerimizle bir araya geldik. Toplu iş sözleşmelerinde taban ücret, zam ve ikramiye taleplerinde uzlaşamayan işçilerimizin haklı taleplerini dinledik” dedi.
Hatay Milletvekili Kara, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“İşçiler ve işverenler bu konuda karşılıklı sorumluluklara sahiptir. Ancak açlık sınırının 19 bin, yoksulluk sınırının 60 bin lira olduğu bir ülkede, işçilere 30 bin liranın çok görülmesi anlaşılır gibi değildir. En kısa zamanda bir uzlaşmaya varılabilmesi için, işverenlerin emekçilerin ağır ve zorlu çalışma koşullarına rağmen yoksulluğa mahkum edilmedikleri bir ücret konusunda işçilerle mutabakata varması gerektiğini tekrar vurguluyoruz.
“İŞÇİLERİMİZİN HAKLI TALEPLERİNİ, MECLİSTE, KÜRSÜDE VE SAHALARDA DİLE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Emekçilerin insanca bir yaşam sürebilmeleri için talep ettikleri ücretleri alabilmeleri, hem enflasyonun artan yükü altında ezilmemeleri hem de ağır ve adaletsiz vergi yükü altında kalmamaları için bizim önerimiz ise şudur: Vergi Usul Kanunu'nda yapılacak bir değişiklikle, ilk vergi diliminin 0-220 bin lira aralığına çekilmesi ve bu dilimden alınan vergi oranının yüzde 10'a sabitlenmesi gerekmektedir. Böylece, ücretiyle geçinenler, vergi dilimleri arasında yükseldiklerinde ücretlerinde adaletsiz bir kayıp yaşamamış olacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemizin dört bir yanında, tehlikeli metallerin işlendiği, ağır çalışma koşullarının bulunduğu fabrikalarda emek veren işçilerimizin haklı taleplerini, mecliste, kürsüde ve sahalarda dile getirmeye devam edeceğiz.”
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları