Yerel

Okul Yolunu Yaptınız Elinize Sağlık Da, Bu Ne?

Şubat ayında yaşadığımız ilimiz Hatay’da büyük yıkım yaratan deprem, Samandağ’ın var olan sorunlarına yenilerini de eklendi.

Şubat ayında yaşadığımız ilimiz Hatay’da büyük yıkım yaratan deprem, Samandağ’ ın var olan sorunlarına yenilerini de eklendi.
Mart 2024 Yerel seçimlerinde gerek Samandağ Belediyesi gerek Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetimine talip olanların bu kadar büyük yıkım yaşamış bu kente başkanlık yaparken  elbette daha fazla efor sarf etmek zorunda kalmaları da kaçınılmaz  olacaktı. 
Kentimizi bir yandan ayağa kaldırmaya çalışırken bir yandan da var olan sorunların çözümünde önceki yıllarda belediye başkanlarından görmeye alışkın olmadığımız, bu dönemki başkanların farklı siyasi parti ve hatta farklı dünya görüşlerini savunan bir yerden olmalarına rağmen uyum içinde çalışmaları elbette ki halkın da takdirini topluyor. 
İlçemizde hız kazanan yol çalışmaları her ne kadar yetersiz olsa da memnun edici bir durum.
Özellikle uzun zamandır gazetemiz aracılığıyla da gündeme getirdiğimiz okul bölgesi yollarından biri olan Cemal Gürsel Mahallesi İngiliz Okulu önünden başlayan birkaç okulu kapsayan yolun yapılması diğerlerinin de yapılacağı umudunu yeşertti. Yaptınız ellerinize emeklerinize sağlık.
Fakat gel gelelim Samandağ’ da tarihi bir öneme sahip deprem öncesi restorasyon çalışmalarına başlanan depremde hasar alan İngiliz Okulu önündeki birikmiş asfalt atığı neyin nesi.
Yapılan asfaltlama sonrası inceleme ve ya denetleme amacıyla belediyelerden (her iki belediyeden) giden mi olmadı?
Deprem sonrası yaşanan onca yıkımda Hatay’ın tarihini yansıtan her bina daha da önem arz ederken ve üzerinde daha da özenle durulması gerekirken İngiliz Okuluna gösterilen bu özensizlik neden?
Madem şehri daha yaşanır bir yer yapmak, yeniden ayağa kaldırmak için kollarınızı sıvadınız. Yapılanı düzgün yap(tır)ın.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı