"Bu Uygulama  İnsan Haklarına Aykırı" "Bu Uygulama İnsan Haklarına Aykırı"

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak. 
Okulların açılmasına bu kadar kısa bir süre kalmışken Hatay/ Samandağ’da okulların bir arada bulunduğu ve okul bölgesi olarak adlandırılan yerlerde yolların durumu hiç iç acıcı değil.    
2 BİN ÖĞRENCİNİN TEK GEÇİŞ YOLU
Samandağ Kuşalanı Mahallesinde 4 okulun bulunduğu ve yaklaşık olarak 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü, öğretmen, veli ve okul servisleri tarafından kullanıldığı için çok sayıda aracın geçtiği bölgede ulaşımı sağlayan tek geçiş yolu hala yapılmış değil.
Deprem ve yağan yağmurlarla yıpranan ve tehlike arz eden, kısacık köprü bile hala yetkililer tarafından tamamlanmadan bırakılmış durumda.
Okulların açılmasına az bir süre kalmasına rağmen yapılmayan yollar önümüzdeki günlerde yağışların başlamasıyla daha da kullanılamaz hale gelecek.
Özellikle ekonomik durumu daha da bozulan depremzede halkın servis tutamaması yüzünden okula yürüyerek gitmek zorunda kalacak öğrenci için tehlike yaratacak bu geçiş yolunun bir an önce iyileştirilmesi gerekiyor.
Özellikle ortaokula ulaşımı sağlayan yolun darlığı nedeniyle araç geçişinde de büyük sıkıntı yaratan yolun genişletilmesi gerekiyor.
Edindiğimiz bilgilere göre; yolun yapılmamasına ihalesi tamamlanan kanalizasyon çalışması yapılacak olması gerekçe olarak sunulan bu yolda okulların açılmasından sonra yapılacak çalışma öğrencileri daha da mağdur edecek.
Kuşalanı Okul bölgesinde bulunan okullarda çocukları eğitim gören veliler uzun zamandır yapılmayan yol nedeniyle çocuklarının çok mağdur olduğunu vurguladılar.
Yetkileri sorunun çözümü için göreve davet eden veliler, “Bu yol yapılsın diye çok kereler yetkililere söyledik, gündeme gelsin diye yolu bile kapatıp eylem yaptık. Hadi dedik seçim oldu yeni yönetim geldi. Ama hala yolumuza el atılmadı. Bu yol kışın daha da sorun yaratacak. Bu yüzden bir an önce yapılmalı. Tüm bu işte yetkili olanları görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Dile kolay buradan 2 bin öğrenci ve çok sayıda öğretmen, hatta onların velileri de bu yolu kullanacak.” dediler.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları