BURHAN DEMİRCİOĞLU

(OSMANİYE)- Osmaniye'de yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bıçakçılık yapan esnaf satışlardan memnun olmadığını dile getirdi. Esnaf Nazmi Kadı, "Elimizden gelen her şeyi en kaliteli şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bıçağı beğeniyor çok hoşuna gidiyor fiyatı duyunca bırakıp gidiyor" dedi.

Osmaniye Alibeyli Mahallesi Cevdet Sunay Caddesi'nde bıçakçılık yapan esnaf Nazmi Kadı yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların bıçak almaya geldiğini, ancak pahalı olduğunu belirterek almaktan vazgeçen vatandaşlar olduğunu dile getirdi.

Esnaf Nazmi Kadı şunları söyledi:

"Biz Osmaniye'de 35 yıldır bıçakçılık sektöründeyiz. Kurban Bayramı yaklaşıyor milletin teveccühü bizim işlerimizi daha yoğunlaştırıyor. Girdi maliyetlerimizin yüzde 200 artmasına rağmen biz yüzde 25, yüzde 50 zamla iş yapıyoruz. Yine de vatandaş pahalı diyor. Vatandaşımızın geçim sıkıntısı çektiğinden kaynaklınıyor bence bu durum. Elimizden gelen her şeyi en kaliteli şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bıçağı beğeniyor çok hoşuna gidiyor fiyatı duyunca bırakıp gidiyor. Geçen sene 200 liraya sattığımız kurban bıçağına bu yıl 250 lira diyoruz pahalı diyor. Normal bir kurban bıçağı 150 lira ile 250 lira arası ama kaliteli bir kurban bıçağı. Ucuzları var ama ucuzlarıyla kurban kesilmez. Fiyatlar biraz pahalı gelince fiyatlar vatandaşlara eski bıçakları bilettirmeye daha çok geliyorlar. Biz de elimizden gelen her şeyi en güzelini yapmaya çalışıyoruz."

 

Kaynak: anka