Yerlikaya: Huzur Ve Güvenliğimizden Asla Taviz Vermiyoruz Yerlikaya: Huzur Ve Güvenliğimizden Asla Taviz Vermiyoruz

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay’a geldi.
Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ’ın Hatay ziyareti iki gün sürdü.
Zafer Partisinin Antakya Ekinci Mahallesi’ndeki yeni il başkanlığının açılışını yapan Özdağ, Hatay’ın, Suriye’deki savaş ve 6 Şubat 2023’teki depremlerden en fazla etkilenen il olduğunu söyledi.
Zafer Partisi İl Başkanı Hasan Öztürk’ün de eşlik ettiği ziyaretlerinde Özdağ, kentte depremin izlerinin sürdüğünü dile getirdi. 
Daha sonra Antakya Yeni Sanayi Sitesi ve Tarihi Uzun Çarşı’yı gezen Özdağ, esnafla görüştü.
Özdağ, Odabaşı Mahallesi ile Kırıkhan’da rezerv alan mağdurlarıyla bir araya geldi vatandaşlarla da sohbet etti.
Suriye krizinin etkilerinin ardından, deprem felaketiyle birlikte Hatay’ın yaşadığı sıkıntılara değinen Özdağ, “Hatay, 2011 yılından büyük bir zulüm yaşıyor. Suriye savaşının başlamasıyla birlikte şehrimize yüzbinlerce sığınmacı geldi. Şehrin bütün dengeleri değişti. 6 Şubat depreminden önce Hatay bir demografik depremi zaten yaşamıştı. Antep, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay, bütün bu yüke, meydanlarda bomba gibi patlayan güvenlik tehlikelerine rağmen dişlerini sıktılar, ‘Bu da geçer’ dediler. Hataylılar misafirperverliğe devam ettiler. Bunun üstüne bir de 6 şubat depremi geldi. 3. günün ortasına kadar güvendikleri devlet de kendilerini yalnız bıraktı. Deprem senaryolarına rağmen Hatay’da ve diğer illerde depreme yönelik bir hazırlık yapıldı mı? Hatay’ın çeşitli yerlerine çadır kentler oluşturulup kanalizasyonları, su giderleri önceden hazırlanıp daha kullanıma açılmamış birçok konteynır şehrimize getirilip birçok yere depo edildi mi? Hayır. Hastaneler, okullar deprem öncesinde güçlendirildi mi? Hayır. Bunlar yapılmayarak bu şehir ve diğer 10 şehir göz göre göre depreme teslim edildi” dedi.
Rezerv alanı yasası ile vatandaşların mağdur edildiğini söyleyen Özdağ, “Rezerv alanı yasası; milletin mülküne, malına çökme şeklinde uygulandığı gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Hem toprağınızdan vazgeçeceksiniz, hem üzerine 87 M2 bina alacaksınız, hem de üzerine para vereceksiniz. Rezerv alanın planı düzensiz şekilde yapılmış. Neden diye soruyoruz? Orada zenginler ve siyasetçilerin akrabaları oturuyorlarmış. Bu haksızlık değil mi? Yeter artık… Hataylı çok büyük haksızlıklara maruz kaldı. Sustu konuşmadı, itiraz etmedi, Hatay benim dedi, devlet benim dedi. Ve devletin de adil olup Hataylının yanında olması gerekiyor. Size söz veriyorum; biz bu işin takipçisiyiz. Deprem de en ufak bir zarar görmeyen evleri rezerv alan ilan edilerek evlerinden çıkmaları istenen, dede, baba yadigarı topraklarını korumak için kepçelerin önüne yatmaya hazır cesur insanları Zafer Partisi bu mücadelede yalnız bırakmayacak. Sizlerin yanınızdayız” şeklinde konuştu.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları