Defne’de Beton Santrali Protestosu Defne’de Beton Santrali Protestosu

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi(SYKP) Samandağ İlçe Yönetimi ilçe gündemindeki yerini koruyan beton santrali ile ilgili basın açıklaması yayımladı.
Hatay’ ın Samandağ ilçesinde yaşam alanında kurulduğu için tepkilere neden olan beton santrali ile ilgili SYKP İlçe Örgütü yaptığı açıklamada; ilçenin ekolojik yapısına, sulak alanına ve insan sağlığına ciddi bir tehdit oluşturduğu için bulunduğu yerden derhal kaldırılması gerektiğini belirterek “Uzun süredir gündemde olan Samandağ çevre yolunda üç mahallenin ortasında ve bir okulun hemen yanında kurulup faaliyet gösteren beton santrali doğamızı, çocuklarımızı, sağlığımızı tehdit etmeye devam ediyor. Bizler beton santraline karşı değiliz ve bu şehir yeniden kurulurken betona ihtiyaç olacağının tabi ki farkındayız.   
Samandağ'ın ekolojik yapısına, sulak alanlarına, insan sağlığına ciddi bir tehdit oluşturan beton santrali bulunduğu alandan derhal kaldırılmalıdır. İşletme sahibinin zarar etmesi ve ya çalışan işçilerin işsiz kalmasını kimse istemiyor bu şekilde algı yaratmanın anlamı yok. Talebimiz açık ve nettir ve çözümcül yaklaşıyoruz. Beton santralinin yaşam alanlarından uzak yere taşınması-kurulması gerekiyor. Samandağ Belediyesinin halkın bu talebine sessiz kalmaması ve halkın yanında durmasından dolayı teşekkür ediyoruz ancak, beton santralinden etkilenen mahalleliler aylardır sesini duyurmak için mücadele ederken Samandağ Kaymakamlığının ve Hatay Valiliğinin sesinin çıkmaması ayrı bir sorundur. 
Daha önce yaşam alanlarımızda kurulmak istenen rüzgar santrallerine, baz istasyonlarına ve maden ocaklarına karşı halkımızla birlikte nasıl mücadele ettiysek aynı şekilde doğamızı, yaşam alanlarımızı sağlığımızı tehdit eden beton santraline karşı da halkımızla birlikte karşı çıkıp mücadele edeceğiz. 
Yaşamımız doğamız tehlike altında iken elinde devrimcilerin kanı olan katili beton santralinin girişine dikip arkasına sığınan santral yetkililerini ve sermaye söz konusu olduğunda halkın sağlığını hiçe sayan Hatay Valiliği ile Samandağ Kaymakamlığının bu konudaki ciddiyetsiz tavırlarını kınıyoruz. 
Yaşam Alanlarımızda Beton Santrali İstemiyoruz!
Kentimize Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz!” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları