Yerel

Samandağ’da Dezavantajlı Bireyler İçin Yeni Bir Adım

Samandağ Kadın Yaşam Merkezi bünyesinde, özellikle depremden etkilenen bölgelerde dezavantajlı bireylerin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların uygulanabilmesini sağlayan işbirliği protokolü imzalandı.

Samandağ Kadın Yaşam Merkezi bünyesinde, özellikle depremden etkilenen bölgelerde dezavantajlı bireylerin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların uygulanabilmesini sağlayan işbirliği protokolü imzalandı.                       
Samandağ Kadın Yaşam Merkezi ile Samandağ Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolünün imza törenine Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED)Başkan Yardımcısı Kadem Doğan, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği(SKDD) Başkanı Hülya Nehir, Kadın Koalisyonu Üyesi Gül Erdost, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Eryılmaz, Samandağ Kadın Yaşam Merkezi Üyeleri katıldı.
Protokol imza töreninin ardından açıklama yapan SKDD Başkanı Hülya Nehir, imzalanan bu protokol ile toplumda dezavantajlı bireylerin güçlendirilmesine yönelik yapılacak çalışmalarda Samandağ Belediyesi ile işbirliği içinde olmayı hedeflediklerini belirtti.
Nehir, açıklamasında “Kadın Koalisyonu, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği paydaşlığında ve Fondation de France desteğiyle 8 Mayıs 2024'te resmi açılışı gerçekleşen ve 8 aydır psikososyal destek, sosyal hizmet çalışanı danışmanlığı, çocuk gelişimi desteği, mutfak, kurs alanları, sosyalleşme alanı ve çamaşırhane alanı ile hizmet veren, çok yönlü bir şekilde kadınların, çocukların ve dezavantajlı bireylerin desteklenmesini ve güçlenmesini hedefleyen Samandağ Kadın Yaşam Merkezi kurulmuştur. Kurulan ve faaliyette olan Kadın Yaşam Merkezi'nin Samandağ Belediyesi ile işbirliği halinde olması hedeflenerek, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED), Samandağ Kadın Dayanışma Derneği (SKDD) ve Kadın Koalisyonu'nun paydaşı olduğu Samandağ Kadın Yaşam Merkezi ile Samandağ Belediyesi işbirliği protokolü imzalanmıştır. Protokol Kadın Yaşam Merkezi adına KÖVED Başkan Yardımcısı Kadem Doğan ve SKDD Başkanı Hülya Nehir ve Samandağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Adnan Eryılmaz tarafından imzalanmıştır. Protokol kapsamında belediye personeline Kadın Koalisyonu'ndan Gül Erdost tarafından Samandağ Belediyesi'nin kadın erkek eşitliği ve kadının güçlendirilmesine yönelik çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği başlıklı eğitimi verilmiştir.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı