Yerel

Samandağ’da Rezerv Alan Yapılacak Bölge Daraltıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay ziyareti kapsamında Samandağ’a geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay ziyareti kapsamında Samandağ’a geldi.
Bakan Murat Kurum’a Samandağ ziyaretinde Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Milletvekilleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve Bakanlık yetkilileri eşlik etti.
Samandağ’ı ziyaret eden Bakan Murat Kurum ve beraberindeki heyeti İlçe Kaymakamı Emre Dündar, Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay ve daire müdürleri karşıladı.
Bakan Murat Kurum ve beraberindeki heyet, Samandağ Kaymakamlığında HBB Meclis Üyesi Ferit Diker, CHP Hatay Eski Milletvekili Serkan Topal, mahalle muhtarlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrasında edindiğimiz bilgilere göre; 
-Şu an için Hıdırbey hattına hazine arazileri üzerinde 5000-6000 adet konut yapılması kararlaştırıldı
-Samandağ'da ise yıkımın yoğun olduğu yerlerde 5000m² alt limitli ada bazlı rezerv alan ile geriye kalan konutlar tamamlanacak
-Halk ile önünüzdeki hafta toplantılar alınıp 2 hafta içinde bakanlığa bilgi verilecek
-Rezerv alanın kesin olarak iptal edildiği söylenemez, fakat merkezde yapılacak alan daraldı.
KURUM: SAMANDAĞ SAMANDAĞLILARIN OLACAK
Samandağ ziyareti kapsamında yapımı devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TV 100’e yaptığı açıklamada "Hatay merkezde, Antakya’da, Defne'de  konutlarımızı bitirelim istiyoruz. Depremzede kardeşlerimizi evlerine yerleştirelim istiyoruz.
Samandağ büyük hasar alan ilçelerimizden bir tanesi. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, hep birlikte Türkiye'ye örnek olacak şekilde istişare yaptık. Deprem bölgemizin ihtiyaç duyduğu bir istişareydi. Hep birlikte şehrimiz için olması gerekenleri planlayıp, harekete geçiyoruz. Şehrin içindeki demografik yapının bozulmaması için vatandaşımızın bizden talebi neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Hepsi ile de anlaştık. Konutlarımızı şehrin yamaç tarafında sağlam zeminde yapacağız. Yine vatandaşımızın rıza gösterdiği yerlerde konutlarımızı yapacağız. Samandağ, Samandağlıların olacak. Güzel ilişkilerin, kardeşlik hukukun devam etmesini sağlayacağız. " ifadelerine yer verdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum demografik yapının korunarak, konut yapımının ve yerleşimin devam edeceğini ifade etti.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı