Yerel

Samandağ'ın İlk Çocuk Kitap Ve Kültür Evi DİNO Açıldı

Psikolog Çağla Cemali'nin kurduğu Samandağ Cemal Gürsel Mahallesi 520 Sokak (Balıkçılar Çarşısı yanı)'da faaliyete giren DİNO Çocuk Kitap ve Kültür Evi Açılışı gerçekleştirildi.

Psikolog Çağla Cemali'nin kurduğu Samandağ Cemal Gürsel Mahallesi 520 Sokak (Balıkçılar Çarşısı yanı)'da faaliyete giren DİNO Çocuk Kitap ve Kültür Evi Açılışı gerçekleştirildi.   
PROTOKOLDE ÇOCUKLAR YER ALDI
DİNO Çocuk Kitap ve Kültür Evi Açılışı’ na çok sayıda çocuğun yanı sıra, Psikolog Cemali’nin ailesi, yakınları, arkadaşları ve çok sayıda davetli katıldı.
Protokolün çocuklar olduğu açılışta, açılış kurdelesini Cemali ve çocuklar birlikte kesti.
Açılışa gelen herkese teşekkür eden Cemali, desteklerinden dolayı başta anne ve babası olmak üzere, DİNO Çocuk Kitap ve Kültür Evi’nin kuruluş aşamasında kendisine yardım eden tüm dostlarına teşekkür etti.
Kurdele kesimi öncesi yer hakkında bilgi veren Psikolog Çağla Cemali, burayı açma amacını anlattı. Cemali "3-15 yaş arasındaki tüm çocukların son yıllarda artan ekran bağımlılığına karşı, kitap kulüplerinde okuma alışkanlığı edindiği, yeni bir dünya, DİNO.
Çocukların sorgulama ve hayal kurma becerilerinin geliştiği, sosyal becerilerinin arttığı, eleştirel düşünme becerisinin geliştiği alternatif bir alan olarak kurduk. 
DINO, yetişkinlerin tüketen dünyasının aksine üreten, yaratan, deneyen, öğrenen çocukların yeri." dedi. 
"DİNO'DA NE YAPABİLİRSİN?"
Açılışta çocuklara da seslenen Psikolog Çağla Cemali, DİNO' da neler bulabileceklerini anlatarak “Dino' da el becerileri(ahşap, seramik, resim) atölyemizde hayal ettiğin figürü çizebilir, tasarlayabilir, istediğin renge boyayabilirsin. Sırt üstü uzanabilir, hayal kurabilir, keyifli vakit geçirebilirsin. Ders çalışabilir, arkadaş edinebilir, merak ettiklerinin cevabını raflardaki bir çok kitabımızdan bulabilirsin. Hayal ettiğin doğum günü partisini birlikte tasarlayabilir, yeni yaşının heyecanını bizlerle paylaşabilirsin. DINO'da birbirinden eğlenceli birçok atölyeyi bulabilirsin.
Kitap Kulüpleri ile okuma grubunda yer alabilir, masallar ve öykülerle başka dünyalara yolculuk yapabilir, kendi hikayeni yaratabilirsin. Kitapların eğlenceli ve meraklı dünyasını keşfe çıkabilirsin. Felsefe atölyesinde eleştirel düşünmeyi, yaratıcı düşünmeyi öğrenebilirsin. Duygu atölyesi ile duygularını tanımayı, onları ifade etmeyi öğrenebilirsin. Yoga atölyesi ile nefesini doğru kontrol etmeyi öğrenebilir, bedeninin esnekliğini arttırabilirsin.” ifadelerine yer verdi.
DİNO Çocuk Kitap ve Kültür Evi’nde çocuklara yönelik kitap kulübü, yoga atölyesi, felsefe atölyesi, tiyatro atölyesi, seramik atölyesi, resim atölyesi, ahşap boyama atölyesi, duygu atölyesi, düşler atölyesi,  sosyal beceri atölyesi ve İngilizce pratik konuşma atölyesi yer alacak.
DİNO Çocuk Kitap ve Kültür Evi’nde, ayrıca yetişkinler için; Psikolog ve Oyun Terapisti Çağla Cemali danışmanlığında çocuklarınızın gelişimini yakından takip ederek, ebeveyn oturumlarına katılma olanağı sağlanıyor. Ayrıca olumlu ebeveynlik buluşmalarında çocukların duygusal davranışsal ihtiyaçları ile ilgili bilgi alabilir, takibini sağlayabilirsiniz.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı