Yerel

“ Suriye, Yemen, Filistin, Lübnan Halkları Yalniz Değildir!”

Hatay/ Samandağ'da Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından, bölgede artan emperyalist saldırganlığa karşı basın açıklaması düzenlendi.

Hatay/ Samandağ'da Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından, bölgede artan emperyalist saldırganlığa karşı basın açıklaması düzenlendi.
İsrail'in Orta Doğu halkalarına yönelik başlattığı soykırım saldırılarına karşı Abdullah Cömert Alanında bir araya gelen Emek ve Demokrasi Güçleri, basın açıklamasında Türkçe ve Arapça sloganlar attı. Yapılan ortak açıklama öncesi 7 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 17. 30 ‘da bölgede artan savaş politikalarına karşı Samandağ PTT önünde toplanarak bir yürüyüş gerçekleştirileceği belirtildi.
İsrail’in Orta Doğu’da artan saldırılarına karşı açıklamada “Herkesi bölgemizde artan emperyalist saldırganlığa karşı anti-emperyalist bloğu büyütmeye, örgütlenmeye çağırıyoruz” denildi.
Açıklamayı Samandağ Emek ve Demokrasi Güçleri adına İlayda Çekiç okudu.
“İSRAİL, FİLİSTİN HALKININ DİRENİŞİ KIRAMADI”
Çekiç, İsrail’in Filistin halkının direnişini kıramadığını belirterek açıklamanın devamında şunlara yer verdi:
“Emperyalist merkezler, dün Tunus’ta, Libya’da, Irak’ta, Suriye’de vd. tüm bölgelerde olduğu gibi bugünde saldırganlıklarına devam ediyor. Bundan yaklaşık 1 yıl önce İsrail’in kuruluşundan bu yana devam ettirdiği işgal politikalarına karşı Filistin’de ki direniş örgütleri başta olmak üzere bölgenin tüm direniş dinamikleri, kimliğine, toprağına ve onuruna sahip çıkarak İsrail’e karşı bir direniş başlatmıştır. Başta İngiltere ve ABD olmak üzere, emperyalizmin bölgemize bir savaş makinası olarak kuruluşunu sağladıkları siyonist İsrail,  Gazze’de çocuk, kadın, yaşlı 50 binin üzerinde insanı katletmesine, Gazze’yi harabe bir şehre döndürmüş olmasına rağmen, Filistin halkının direnişini kıramamıştır.
“DÜNYANIN TÜM EGEMENLERİ SORUMLUDUR”
Lübnan’a dönük başlatılan işgal harekatı ve yaşanan katliamlar, ABD önderliğindeki NATO’nun İsrail eliyle Ortadoğu’da bölgesel savaşı büyütme girişimidir. Lübnan ile birlikte hedef İran ve yenilgi yaşadıkları Suriye’dir.Artarak devam eden bu  saldırılardan ve katliamlardan, “Camp David’’ ve “Abraham” anlaşmalarını yaparak işbirlikçilikte sınır tanımayan bölge devletleri sorumludur! Azerbaycan’da işgalci İsrail’in savaş uçaklarını üretenlerle ortak iş yapan ve çevre ülkeleri kullanarak İsrail’le lojistik ve ticari ilişkileri devam ettiren Türkiye sorumludur! Bölgenin kan gölüne dönmesinin tescilli faili ABD-NATO başta olmak üzere Filistin’in ve Lübnan’ın  onurlu direnişine karşı işgal ve katliamlara destek veren dünyanın tüm egemenleri sorumludur. Bugün Türkiye’de de içeride ve dışarıda savaş politikaları devrededir. İçeride işçilere, kadınlara, öğrencilere, halklara, hayvanlara yaşam alanı bırakmayarak, her hak talebine arsızca saldırarak baskı ve şiddet politikası ile yönetmeye çalışmaktadırlar. Ekonomik krizin yükünü işçilere ve emekçilere yükleyerek, depremde onlarca insanı enkazda bırakarak, doğayı rant için yağmalayarak bizlere savaş açmışlardır. Dışarıda ise ABD ve NATO’nun tetikçiliğini yaparak savaşın bölgeye ve dünyaya yayılmasında rol almaktadırlar.
“ORTAK BİR MÜCADELE YÜRÜTMEKTEN BAŞKA YOLUMUZ YOK”
Kapitalist-emperyalist sistem yıkılmadıkça savaş durmayacaktır. Kundakladıkları bu savaşa ancak bölge ve dünya ezilen halklarının, işçilerin ve emekçilerin örgütlü bir karşı duruşu set çekebilir.  Bugün Lübnan ve Filistin halklarının mücadelesini büyütmek, bölgemizde ve dünyada özgür, onurlu bir yaşamı kurmanın bir başka adımıdır. Araplar, Ezidiler, Kürtler bilcümle Ortadoğu halkları olarak kapitalist-emperyalist sisteme karşı ortak bir mücadele yürütmekten başka yolumuz yoktur. Sergilenen direniş mücadele hattının zorunluluğunun ifadesidir. Dün ABD önderliğindeki NATO’nun ve işbirlikçi devletlerin  Suriye’ye dönük saldırılarına karşı Antakya’da gösterdiğimiz direniş hala hafızalardadır. Gezi Direnişinde ortaya koyduğumuz mücadele hala hafızalardadır. Deprem sürecinde her bir dayanışma koordinasyonlarımızın mücadele alanlarına dönüşmesi hala hafızalarımızdadır. Yol buradan da anlaşılacağı üzere açık, basit ve nettir. Direnmek ve örgütlenmektir! Katil ABD, işbirlikçi bölge devletleri, soykırımcı İsrail’in yanında saf tutarken, Ramallah’tan Gazze’ye, Yemen’den İstanbul’a, Beyrut’tan Antakya’ya, Samandağ’a direnişin dostları, bölgemizden katilleri kovmak için mücadeleyi büyütmeye devam edecektir. Herkesi bölgemizde artan emperyalist saldırganlığa karşı anti-emperyalist bloğu büyütmeye, örgütlenmeye çağırıyoruz!”
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı