Yerel

TÖB- SEN’den Reyhanlı İlçe Milli Eğitim İle İlgili Çarpıcı İddia

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.
TÖB- SEN Merkez Yürütme Kurulu, yaptıkları açıklamada; Reyhanlı’da Okul Müdürlerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü talimatıyla öğretmenlere düşmanca davranıldığını ve öğretmen dilekçelerini kabul etmediğini ifade etti.
“DİLEKÇELERİ REDDETMEK SUÇTUR”
TÖB- SEN Yönetimi; Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okul müdürlerine seslenerek, dilekçe hakkının kullanılmasının engellenmesinin suç olduğu vurgulanarak, yaptıkları açıklamada 
“Hatay/Reyhanlı İlçesinde okul müdürleri ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün talimatı ile öğretmene düşmanca davrandıkları gibi öğretmen dilekçelerini kabul etmeyerek suç işlemektedir. Aldığımız duyuma göre ilçe Milli Eğitim müdürü herkes 5 gün gelecek demiş. 15 saati olan da 20 saati olan da 5 güne gelecek denilerek okul idarelerinden programı ona göre yapmalarını istemişlerdir. Ayrıca  21 saat üstünde ders almamak için dilekçe veren öğretmenlerin dilekçeleri kabul edilmemekte , dilekçeler alınmamaktadır.
Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okul müdürlerine sesleniyoruz.
Öğretmene düşmanca bakmak ne eğitimin kalitesini artırır ne de verimi yükseltir. Deprem bölgesinde özverili çalışan öğretmenlerin yaşamını kolaylaştırıp verimliliklerini yükseltmeniz gerekirken kendinizdeki yetkiyi kullanarak öğretmenin moral motivasyonunu düşürmektesiniz. Oysa iyi bir eğitim yöneticiliği okulda iyi bir okul iklimi yaratmaktan öğretmenin motivasyonunu yükseltmekten geçer.
Dilekçeleri reddetmek suçtur. Dilekçe Hakkının Kullanılmasının Engellenmesi Suçu, Türk Ceza Kanunu'nun 121. maddesinde düzenlenmiş bir suçtur. Bu suç, kişinin belli bir hakkı kullanmak için yetkili kamu makamlarına verdiği dilekçenin kabul edilmemesi halinde, fail hakkında altı aya kadar hapis cezasına çarptırılır.
Takipteyiz ve yargı yoluna gideceğimizin bilinmesini istiyoruz.” ifadelerine yer verdi. 
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları