Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, bankaların yüksek faiz vererek yatırımcıları uyuttuğunu ileri sürdü. Feda, "Bankada paranız resmen uyuyor. Bankalar para kazanıyor. Büyük sektörler para kazanıyor. Önemli olan parayı mala döndürmeniz. Herhangi bir taşınmazın dışında da bir mal alsanız yine kazanırsınız" dedi.

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, yaptığı açıklamada, ''bankaların yüksek faiz verdiğini, yatırımcıların yüksek faizlere kanmaması gerektiğini'' ifade etti. Feda, yatırımcıların faiz yerine gayrimenkule yönelmesi gerektiğini kaydetti.

Feda, şunları söyledi:

"Şu an konut satışları durmuş durumda ancak parası olan yine konuta yatırıyor. Özellikle şehir dışındaki yatırımcılar, paranın yarın öbür gün eriyeceğini, bankanın yüksek faiz getirisi gözükse de gayrimenkul veya konutun kat kat kazandıracağını bildiği için akıllı adam parasını bankada tutmuyor. Ev, arsa, tarla, bir taşınmaza aktarıyor. Bugün bankaya 1 milyon para yatırdığınızda size 40 bin lira iyi bir faiz gibi görünüyor ancak enflasyonda bu paranın yarısının eridiğini göremiyorsunuz. 3-5 ay sonra veya 1 yıl sonra bu 1 milyon size 500 bin gelir elde etmiş görünsede alacağınız 1 milyonluk gayrimenkul 2,5-3 milyona ulaşacaktır. Burada, bankada paranız resmen uyuyor. Bankalar para kazanıyor. Büyük sektörler para kazanıyor. Önemli olan parayı mala döndürmeniz. Herhangi bir taşınmazın dışında da bir mal alsanız yine kazanırsınız. Burada bankaların yaptığı paranızı uyutmak."

Kaynak: anka