Yerel

“Yaşam Alanlarında “Beton Santrali” İstemiyoruz”

Eğitim Sen Samandağ Şubesi, Samandağ'da meskun mahallelerde faaliyetini sürdüren beton santrali ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Eğitim Sen Samandağ Şubesi, Samandağ'da meskun mahallelerde faaliyetini sürdüren beton santrali ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Samandağ Eğitim Sen binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Samandağ TİP İlçe Başkanı Önder Tam, Çevre Koruma Derneği Başkanı Mişel Atik, Samandağ Belediye Meclis Üyesi Ferit Diker, öğrenci velileri, STK ve Siyasi Parti Temsilcileri destek verdi.
Samandağ Ekoloji Platformu adına yapılan açıklamada ,  “Eğer biz bu saldırıya karşı susarsak şirketler daha fazla saldırmaya başlayacaklar. Samandağlılar olarak biz buna izin vermeyeceğiz” ifadelerine yer verildi. 
Eğitim Sen Samandağ Şube Başkanı Cüneyt Kayıkçı, yaptığı açıklamada  “Canlıların yaşamının hiçe sayıldığı bir mantıkla maalesef çok kötü bir saldırıyla karşı karşıyayız. Bu saldırılara karşı Samandağ’ın sol ve demokratik güçleri olabildiğince direnmeye çalıştı. Bütün canlıların özgürce yaşayabileceği bir ilçe hayalimiz var. Eğer biz bu saldırıya karşı susarsak şirketler daha fazla saldırmaya başlayacaklar. Samandağlılar olarak biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.
Bir veli  “çocuklarımızın göz göre göre zehirlenmesini sitemiyoruz” diyerek yetkililere seslendi. “Gelin santralin yanında beş dakika durun ve ne yaşadığımızı görün. Biz çocuklarımızın göz göre göre zehirlenmesini sitemiyoruz” dedi.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları