Özgür Özel Hataylılardan Özür Diledi, Rezerv Alana Vurgu Yaptı Özgür Özel Hataylılardan Özür Diledi, Rezerv Alana Vurgu Yaptı

6 Şubat depremlerinde hasar alarak kullanılamaz hale gelen Hatay Havaalanında kısmen de olsa uçuşların başlamış olmasına rağmen havalimanı anayolu hala kapalı.
Havalimanına bağlantıyı sağlayan yolun ulaşıma kapalı olmasından dolayı ulaşım Gülova köyü üzerinden sağlanıyor.
Hatay Havaalanına ulaşımı sağlayan yolun hala açılmaması nedeniyle yolcular büyük bir mağduriyet yaşıyor. 
Depremden sonra havaalanı ana yolu kullanılamaz duruma geldiğinden Hatay havaalanına ulaşımın sağlandığı Gülova yolu hem zaman hem de maliyet açısından mağduriyetlere sebep oluyor. Uçak seferlerinin artmasıyla birlikte havayoluna ulaşımı sağlayan ana yolun açılması bu yönden hayati önem taşıyor. 
Depremden sonra yoğun çalışmalar olduğu her açıklamada vurgulanırken hala havaalanına ulaşımı sağlayan anayolun bile açılmamış olması çok yol kat edilmediği izlenimi veriyor.
Hava ulaşımını kullanmak zorunda olan yolcular geçici denilen ve 19 aydır hala kullanılan yoldan dolayı sık sık şikayetini dile getiriyor. 
Ana ulaşım yolunun ivedilikle açılmasını talep eden vatandaşlar geçici kullanılan yolun kötü ve dar olması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirtiyor.
İşi dolayısıyla sık sık Hatay Havaalanını kullanmak zorunda olan bir vatandaş tepkisini dile getirerek “Hatay Havaalanına bağlantıyı sağlayan yol sağlı sollu olarak trafiğe kapalı. Havaalanına ulaşmak için toz toprak içindeki bağlantı yolunu kullanıyoruz. Üstelik tali yollar son derece bozuk, toz toprak içinde. Havaalanından şehir merkezine dönebilmek için de yine 5 km’lik bağlantı yolundan çıkıp tali yola sapılıyor ve buradan Bakras Kalesi, Ötençay mahallesi kavşağında Antakya – İskenderun yoluna çıkıyoruz. Havaalanını kullanacaksak yol durumunu dikkate alarak uçuş saatini kaçırmamak için çok erken bir zamanda yola koyulmamız gerekiyor.” dedi.
Bir başka vatandaş ise “Ne bitmez yolmuş. Depremin üzerinden 1,5 yıldan fazla bir süre geçti. 2 kilometrelik yolu bitiremediler. Galiba altın kaplama yapılıyor. Köylerin içerisinden yolu uzatarak havalimanına varıyoruz. Korkarım daha uzun süre bu yolu bitiremeyecekler.” diyerek tepkisini dile getiriyor.
Yetkililerin verdiği bilgide Hatay havalimanında yapılan çalışmalarla ilgili pistin 2026 yılının ilk çeyreğinde faaliyete gireceği ifade edilmişti. Şimdi akıllara “Acaba yol da o tarihe kadar kapalı mı kalacak?” sorusu geliyor.
Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Ekim'de yapacağı Hatay ziyareti öncesi Havalimanı ana yolunun açılacağı söylentisi dolaşsa da resmi olarak bir açıklama yapılmadı. Resmi açıklama olmadığı için vatandaşlar pek umutlu değil.  Paylaşımları gören vatandaşlar "inşallah öyledir" diyerek temennilerini dile getiriyor.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları