Mullaoğlu: Bir iktidar, kendi vatandaşına böyle bir zulmü neden yapar Mullaoğlu: Bir iktidar, kendi vatandaşına böyle bir zulmü neden yapar

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Müzeler Müdürlüğünün kararı ile Gaziantep Zeugma Müzesine götürülen Hatay’a ait eserlerin Hatay Arkeoloji Müzesine iadesini istedi.                                        
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kararı ile Hatay Arkeoloji Müzesinde bulunan bazı eserlerden oluşan seçkiyi Gaziantep Zeugma Müzesinde ziyaretçilerin beğenisine sundu. 
Eserlerin yılsonuna kadar Zeugma Müzesinde kalması kararlaştırılırken bunun nedeni olarak müzecilerin 6 Şubat depremlerinde gösterdikleri dayanışma olması gösterildi. 
Alınan bu karara karşı çıkan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin “Bir şehre kimliğini kazandıran ve şehri cazibeli kılan tarihi mirasıdır. Yıkılmış şehrimiz sanki hiç geri gelmeyecekmiş gibi mozaiklerinin başka bir şehirde sergilenmesi iyi niyetli çaba olsa da şehir kimliğinin kaybolmasına sebep olur. Mozaiklerimizi geri istiyoruz” dedi.
GTO BAŞKANI YILDIRIM: GEÇİCİ BİR SÜRE EMANETÇİSİYİZ
Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, ATSO Başkanı Çinçin’in sosyal medya aracılığıyla yaptığı paylaşımı alıntılayarak, mozaiklerin geçici süre emanetçisi olduklarını vurguladı.
GTO Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, yaptığı paylaşımında “Sayın Başkanımın ifade ettiği gibi "tarihi miras" bir şehir için kimliktir, çekim merkezidir, değerdir asla vazgeçilemez.
"Hatay" da Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı en değerli miraslardandır.
 “Antakya’dan Zeugma’ya : Medeniyetler Buluşuyor” sergisi münasebetiyle şehrimizde olan Hatay'ın dünyaca ünlü eşsiz mozaiklerinin Gazi şehir olarak biz sadece geçici süre için emanetçisiyiz.
Dilerim, depremde zarar gören Antakya Mozaik Müzesi en kısa sürede tadilatları tamamlanarak ziyarete açılır ve biz de bugün bize emanet olan değerli mozaik eserleri yerinde ziyaret etme onuruna erişiriz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları