Mullaoğlu: Bir iktidar, kendi vatandaşına böyle bir zulmü neden yapar Mullaoğlu: Bir iktidar, kendi vatandaşına böyle bir zulmü neden yapar

Eğitim İş Hatay 1 No’lu Şube Yöneticileri okullarda büyüyen hijyen ve güvenlik sorunlarına dikkat çekmek için basın açıklaması gerçekleştirecek.
Eğitim İş “Sağlıklı Eğitim, Güvenli Okul” talebiyle 16 Eylül Pazartesi günü (bugün)  saat 15.30’da Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde olacaklarını duyurdu.
Eğitim İş Hatay 1 No’lu Şube Başkanı Edip Hizmetçi, okullarında temizlik ve güvenlik personeli eksikliği yaşandığını belirterek “Bu durum hem eğitim kalitesini düşürüyor, hem de öğrencilerin sağlığını ciddi şekilde tehlikeye atıyor.” dedi.
“OKULLARDA HİJYEN VE GÜVENLİK SORUNLARI BÜYÜYOR”
Bu soruna dikkat çekmek ve seslerini duyurmak için gerçekleştirecekleri basın açıklamasına Tüm Hatay halkını davet eden Şube Başkanı Hizmetçi, yaptığı açıklamada “Ülkemizde eğitim sistemi, iktidarın yanlış politikaları nedeniyle büyük bir krizin eşiğindedir. 19,9 milyon öğrencimizin sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamına erişim hakkı, Millî Eğitim Bakanlığı'nın duyarsız yaklaşımı ve personel eksiklikleri nedeniyle ciddi şekilde tehdit altındadır.
Okullarımızda temizlik ve güvenlik personeli eksiklikleri, hijyen standartlarının altüst olmasına, çocuklarımızın sağlığının ve güvenliğinin tehlikeye atılmasına neden olmaktadır. Okul yöneticileri, bu ihtiyaçları karşılamak için velilerden bağış talep etmek zorunda bırakılmakta, iktidar ise bu yükü velilerin omuzlarına yıkmaktadır.
Eğitimde tasarruf olmaz! Çocuklarımızın geleceği, sağlığı ve güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez. Bu nedenle, Eğitim İş Hatay 1 No’lu Şube olarak 16 Eylül Pazartesi günü Saat 15:30'da Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklamasında "Sağlıklı Eğitim, Güvenli Okul" talebimizi bir kez daha güçlü bir şekilde dile getireceğiz.
Sizleri, çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli eğitim hakkı için birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. Birlikte tek ses olup, eğitimde kalıcı çözümler üretilene kadar sesimizi yükseltmeliyiz.
Bu haklı mücadelemize omuz vermenizi bekliyoruz. Sağlıklı eğitim, güvenli okul taleplerimizi birlikte haykıralım!
Unutmayalım ki çocuklarımızın geleceği, hepimizin ortak sorumluluğudur. Birlikte sesimizi yükseltecek ve daha güçlü olacağız!” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları