Defne’de Beton Santrali Protestosu Defne’de Beton Santrali Protestosu

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Hatay’ın Suriye sınırına sıfır noktada tarlaları olan köylülerin sorunlarını katıldığı canlı yayında gündeme getirdi.      
CHP Hatay Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Servet Mullaoğlu, Flash Haber kanalında Fatih Ertürk moderatörlüğünde yayımlanan “Başkent’ te Gündem” programına Suriye sınırına sıfır noktasındaki Hatay/ Altınözü Hacıpaşa köyünden katıldı.
Flash Haber ekranlarında gündeme dair değerlendirmelerde bulunarak, Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa köyü ve çevresindeki 15 köy sakinlerinin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti.
CHP Hatay Milletvekili Mullaoğlu, programda ilk olarak Fatih Ertürk’ün Narin Güran cinayeti ile ilgili sorusuna cevap verdi.
“HALKA YABANCILAŞAN SİYASET KURUMUNUN ÇÖZÜM ÜRETMESİ MÜMKÜN DEĞİL”
CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, akıl almaz bir olay olduğunu belirterek “Bugün bir hayvan bile yavrusunu koruyup kollarken,  böylesine bir olayın yaşanması aklımızın ve vicdanımızın kabul edebileceği bir şey değil. Orada eleştirdiğim bir konu daha var bu kadar büyük bir acı yaşanırken siyasetçilerin gidip cenazede fotoğraf çektirmesi gibi şeyleri anlamak mümkün değil.
Depremde de bunu yaşadık, gezi olaylarında da yaşadık. Yaralılara yardım ederken kimilerinin sadece fotoğraf çekilme, toplumdan olumlanma isteği derdine düşmeleri, bize tuhaf duygular yaşatıyorlar. Orada o acıyı hissetmediklerini gösteriyor.” dedi.
Narin Güran’ın cenazesinde fotoğraf çektiren Ak Parti Milletvekilleri ile ilgili Mullaoğlu “Bu arkadaşlar turistik geziye mi gitmişler, inanılır gibi değil çok ayıp. Çok yadırgadım. Halktan ne kadar kopuk olduklarını, halkın duygusunun, vicdanının, düşüncelerinin nasıl teşekkül ettiğini bilmiyorlar. Bu fotoğraf aynı zamanda halkın değerlerine ne kadar yabancılaştıklarının da göstergesidir. Dolayısıyla bu kadar halka yabancılaşan siyaset kurumunun da çözüm üretmesi pek mümkün değil. ” ifadelerini kullandı.
Hatay Milletvekili Mullaoğlu,  konuşmasının devamında; suçluların bir an önce bulunup yargı önüne çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.
MULLAOĞLU: SINIRIMIZ FİİLEN DEĞİŞMİŞ DURUMDA!
CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, konuşmasının devamında gazeteci Ertürk’ e;  Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa köyü ve çevresindeki 15 köy sakinlerinin yaşadıkları büyük sıkıntıya dikkat çekti.
CHP Milletvekili Mullaoğlu, gerçek sınır bölgesinde değil de ülkemizin sınırları içine çekilen,  tel örgüler ve duvarlar nedeniyle vatandaşların kendi arazilerine kimlikle girmek zorunda kaldığını, bazı vatandaşların kendi arazilerine giremediklerini, bazılarının da çocuklarını geçiremediklerini belirterek “Hükümet fiilen kendi topraklarımızdan vazgeçmiş ve sınırımız kendi topraklarımızdan içeriye doğru kilometrelerce çekilmiştir. Kendi sınırlarımız içerisinde kalan, ancak hükümetin fiilen terk ettiği yerlerde tapulu arazileri olan vatandaşlarımız, kendi arazilerine belirlenen saatlerde ve belirlenen listelerle kimlikle girmek zorunda bırakılıyorlar.” dedi.
"BU TEL ÖRGÜLER SINIRI AYIRMAK İÇİN DEĞİL, VATANDAŞIN ARAZİSİ TEL ÖRGÜLERİN ARDINDA KALDI"
Mullaoğlu, Hatay’ın Suriye sınırına sıfır noktasındaki köylülerin, geçimlerini sağlayan tarım arazilerine tel örgülerin arkasında kaldıkları için kimlik göstererek girebildiklerini vurguladı. “Bu tel örgüler sınırı ayırmak için değil, vatandaşlarımızın arazileri bu örgülerin arkasında kaldı” Bu durumda hükümet sınırı bu şekilde çizerek, vatandaşa ait bu topraklardan vaz mı geçmiştir? 
"Köylüler Topraklarını İşleyemiyorlar, Traktör ve Tarım Makineleri Girişte Engelleniyor"
Söz konusu bölgede yaşayan vatandaşların, kendi topraklarını işlemede ciddi zorluklarla karşılaştığını ifade eden Mullaoğlu, "Tarlasını işlemek isteyen vatandaş, kimliğiyle girse de tarım makinelerini ya da traktörünü arazisine sokamıyor. Eğer tarım makineleri bir başkasının adına kayıtlıysa o da içeri alınmıyor. Tarlaları da korunmadığı için de Suriye tarafından gelen kişiler, tarım aletlerini ve ürünlerini de çalıyorlar.
Ayrıca, işçi götüremeyen köylülerin geçimlerini sağlama noktasında çaresiz bırakıldıklarını' dile getirdi.
"ÖZEL MÜLKİYET HAKKI İHLAL EDİLİYOR, DEVLET KAMULAŞTIRMA YAPMALI"
Mullaoğlu, devletin sınır güvenliği gerekçesiyle binlerce dönüm araziye el koyduğunu ifade ederek, bu durumun özel mülkiyet hakkının ihlali olduğunu söyledi. "Eğer sınırda güvenlik sorunu varsa, devlet bu arazileri kamulaştırmalıdır. Ancak vatandaşın kendi toprağına girmesini zorlaştırmak, Anayasa'ya aykırıdır. Kaldı ki fiili sınırın gerçek sınıra çekilmesi gerekmektedir." açıklamasında bulundu.
"BU İNSANLAR GEÇİMLERİNİ NASIL SAĞLAYACAK?"
Servet Mullaoğlu, sınır bölgesinde yaşayan insanların geçim kaynaklarının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek “Bu insanlar topraklarını ekemezse geçimlerini nasıl sağlayacaklar? Devlet, gerekli güvenlik önlemlerini almalı, ancak vatandaşların mağduriyetine son vermelidir” şeklinde konuştu.
Mullaoğlu açıklamalarını, “Bir iktidar, kendi vatandaşına böyle bir zulmü neden yapar, anlamak mümkün değil. Bu insanlar sadece topraklarında huzurla üretim yapmak istiyorlar. Saçma bir şekilde adeta topraklarımızdan vazgeçercesine, sınırların çizilmiş olması da 'Egemenlik Haklarımızla' bağdaşmadığı gibi Güvenlik gerekçesiyle de izah edilemez. Bu mağduriyetlerin derhal giderilmesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları