Hatay Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı yaparak yeni başkan ve yürütme kurulu üyelerini seçti.
Genel kurul toplantısına 450’ye yakın delege, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, HBB Başkan Vekili Armağan Teköz katılırken, vatandaşların toplantıya yoğun ilgisi gözlendi.            
Hatay Kent Konseyi Başkanlığı’na Mehmet Ali Yapar seçilirken Yapar’ın divana sunduğu tek liste yürütme kuruluna seçildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan HBB Başkan Vekili Armağan Teköz, Başkan Öntürk’ün selamını katılımcılara ileterek delegelere yoğun katılım gösterdikleri ve 6 Şubat depremlerinden sonra kentin kültürel, sosyal, ekonomik ve fiziki olarak yeniden ayağa kalkma sürecinde ellerini taşın altına koyma isteklerinden dolayı teşekkür etti.

TEKÖZ: ORTAK AKILLA ŞEHRİN TAMAMINA HİZMET ETMEK İSTİYORUZ

Başkan Vekili Teköz konuşmasına “Sayın Başkanımız Mehmet Öntürk önderliğinde ortak akılla şehrin tamamına hizmet etmek istiyoruz. Burada gördüğünüz gibi Hatay’a katkı sağlamak isteyen herkesi davet ettik. Çünkü Hatay için fikri olan herkesin buraya gelip fikrini söylemesini istiyoruz. Buradaki katılım bu samimiyetimizin en büyük örneğidir. Birlikte yönetim ve ortak akıl anlayışı ile Hatay’ı en kısa sürede samimiyet ve gayretle yeniden ayağa kaldıracağımıza gönülden inanıyorum.” diyerek yeni seçilecek başkan ve yönetim kuruluna başarı dileğinde bulundu.
 
Genel kurulda delegeler tarafından Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı’na seçilen Mehmet Ali Yapar zor bir süreçte göreve talip olduklarını vurgulayarak “yaşadığımız bu muhteşem topraklar bizden hizmet isteyecek olsak o gün bugün olurdu” sözleriyle aldıkları ağır sorumluluğunun farkında olduklarını belirtti.

Yapar güçlü ve çok yönlü bir konsey kurduklarının her bir üyenin bu memlekete aşkla hizmet etmek için elini taşın altına koyacağına inandığının altını çizerek ilçelerin en ücra köşesine kadar gönüllü ve üyelerle giderek eksiklerin tespit edileceğini ve istişarelerin yapılarak projeler oluşturulacağını ve bu mantıkla yapılacak çalışmaların da kusursuz olacağı kanaatini taşıdığını aktardı.

“KONSEYİMİZ ÇOK RENKLİ, ÇOK SESLİ VE ÇOK GÜÇLÜ”

Konuşmasına devam eden Başkan Yapar Yürütme Kurulu’nun çok renkli, çok sesli ve çok güçlü olduğunu ifade ederek Hatay’ı yeniden inşa etmek için Büyükşehir’e verecekleri tavsiye kararlarının haricinde toplumsal görevler de üstlenmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Hatay’da Suya Büyük Zam:  HATSU’yu Depremzede Kurtaracak! Hatay’da Suya Büyük Zam: HATSU’yu Depremzede Kurtaracak!

“Bu konsey Hatay'ın tek ses, tek yumruk, tek güç olmak istediğini tüm yetkililere ve Hatay halkına haykırmalıdır, demelidir ki biz her görüş her kimlik ve her inancı bu konseyde bir araya getirdik. Hatay, insanca, kardeşçe, rahat ve huzurla yaşayacağımız bir il olmalı. Hiçbir vatandaşımızın hakkı heba olmamalı. Demeli ki demografik yapı bozulamaz. Mahalle kültürümüz muhafaza edilmeli. Demeli ki huzur içinde yaşayalım diye bu şehirde işsizlik sorunu kalmamalı. Herkes yaptığı işin bedelini almalı.” şeklinde konuşmasını sürdüren Konsey Başkanı delegelere yüklendikleri misyonu anlattı.

BAŞKAN YAPAR: ORTAK PAYDAMIZ HATAY'DIR

Hatay’ın hoşgörü iklimine ve medeniyet anlayışına değinen Başkan Mehmet Ali Yapar, 6 Şubat depremlerinde çok acılar çekildiğini ve tüm ülkenin kalbinin de Hatay’la birlikte attığını el birliğiyle tekrardan bu şehrin ayağa kaldırılacağını ifade ederken sözlerine, “Şimdi Hataylı köyüne, mahallesine, insanına, hayvanına, geleneğine, geleceğine kısacası şehrine sahip çıkıyor. Büyük çatımız bu güzel vatandır. Ortak paydamız Hatay'dır, Hataylı olmaktır. Büyük Ata'mızın emaneti ve şahsi meselesi Hatay hepimizin şahsi meselesidir. Tüm Hatay halkının ortak sesi olalım. Cefakar fedakar ve toprağına bağlı Hataylı her şeyin en güzeline layık. Kurulacak şehrin gerçek bir şehir olması için tarihine, doğasına, turizmine, tarımına, sanayisine, ticaretine, nakliyesine, sporcusuna sahip çıkmamız gerekiyor. Her konuda hep beraber elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazır bir çalışma grubu olacağımıza inancım tamdır.” diyerek devam etti.

Doğru projeler için icracılardan söz alarak aldıkları sözleri takip edeceklerini, doğru her işi destekleyerek yanlışın karşısında duracaklarını ve bunu yapacak enerjiyi kendi yüreğinde hissettiğini aktaran Başkan Yapar delegelere hitaben de “Biz hep beraber güzel işlere imza atacak bir konsey olacağız ve her birimiz Hataylıya dokunarak sesine ses olacağız. Beyefendiler, hanımefendiler, işimiz çok, yolumuz uzun, kaybedecek vaktimiz yok. Şimdi çalışma üretme zamanı.” diyerek tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti. 
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları