Kara: Hatay’da Depremin Yaraları Hala Sarılmış Değil Kara: Hatay’da Depremin Yaraları Hala Sarılmış Değil

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Lideri Özgür Özel’in “Hatay benim şahsi meselem” sözüne sert tepki gösterdi.              
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Hatay benim şahsi meselem” sözüne şöyle yanıt verdi: “Hatay halkına, deprem bölgesine umut dağıtıp, o umutları boşa çıkaranlar kendileridir.”
Bakan Kurum: “Boş Vaadlerde Bulundular”
Bakan Kurum, deprem sonrası CHP’nin bölgeye yönelik vaatlerini hatırlattı. Kurum, açıklamasında “Hatırlayın, ‘Deprem bölgesinde konut yapacağız, halkımıza bedava dağıtacağız.’ dediler ama tek bir çivi çakmadılar, tek bir yuva kurmadılar, tek bir çocuğun yüzünü güldürmediler. Tek bir annemizin, babamızın göz yaşını dindirmediler. Tek bir yuva yapmadıkları gibi söz verdikleri Ulu Cami’yi restore etmekten imtina ettiler.
Buradan ifade ediyorum: Sayın Özgür Özel, Hatay sahipsiz değildir. Hatay bize emanettir. Hatay devletimize emanettir, Hatay Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a emanettir. Biz, bu emanete gözümüz gibi sahip çıkacağız, oralara gelip selfi çekip ayrılanlardan olmadık. Oralara gelip 6 Şubat’ta milletimize sözler verdik, o sözleri tutmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hiçbir zaman deprem bölgesinde boş vaat verip oradan ayrılmadık. Ne söylediysek, ağzımızdan ne çıktıysa onu yapmak, onu vatandaşımıza teslim etmek için hep birlikte el ele verdik. 2025 yılı geldiğinde onlar Ulu Camii yapmasa da biz yapacağız. Onlar o bölgeye sırtını dönse de biz deprem bölgesini kucaklamaya, yeniden ayağa kaldırmaya devam edeceğiz.”
Özel’e İzmir’i mesele edinmesi gerektiğini söyleyen Kurum, şu şekilde devam etti: “Eğer siz şahsi bir mesele yapacaksanız İzmirli kardeşlerimizin geleceğini meseleniz yapın. 25 yıldır yönettiğiniz İzmir’in o sorunlarını çözmek adına masaya oturun ve bizim uzattığımız o eli sımsıkı tutup, İzmir’in geleceği için ne yapabilirizin peşinde olun.”
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları