AÇKD: Yüz Yıllık Şelale, Taş Ocağına Kurban Edilemez AÇKD: Yüz Yıllık Şelale, Taş Ocağına Kurban Edilemez

Mevlüd  Oruç, İlçemizde yıkım kararına rağmen, faaliyete devam eden beton santraline göz yuman bütün yetkililere seslendi: İstifa etmeye davet ediyoruz.
Samandağ Ekoloji Grubu adına açıklama yapan Mevlüd Oruç, şu ifadelere yer verdi. 
“Yasadışı ve kaçak kurulan ve yasadışı korsan çalışan beton santraline hala göz yuman bütün atanmış ve seçimişler istifa etsin.
Hatay Valiliği Yetkilileri,  Samandağ Kaymakamlığı Yetkililerini,  Samandağ Belediyesi Yetkilileri,  Hatay Büyük Şehir Belediyesi Yetkilileri,  Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Yetkililerini, Karayolları Genel Müdürlüğü Yetkililerini, Emniyet Müdürlüğü Yetkililerini,  Hatsu Müdürlüğü Yetkililerini, İlçe Ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkililerini,  Ecz. Meryem Karaçaylı İlkokul Müdürü Ve Yetkililerini, İlçe Ve İl Orman Ve Tarım Müdürlüğü Yetkililerini istifa etmeye davet ediyoruz.
-Görevini Liyakatla Yerine Getirmeyenin Toplumun Alınterinden, Toplumun Emeğinden Toplanan Vergilerden Maaş Almaya Hakkı Yoktur. Kendilerine Herhangi Bir Beton Ve İnşaat Firmasında İş Bulsunlar.
Kanun ve mevzuatta Gayrisıhhi işletmeler olarak sınıflandırılan Beton Santralleri topluma ve doğaya en az zarar verecek yerde kurulursa hazır beton üretir. Doğanın kalbinde ve toplumun ciğerinde (Hatay/Samandağ Atatürk Mah. 822 ada 73 parselde) Okul, konut, Meskün, Yaşam, Sulak ve Tarım alanında)  kurulursa Kanser Santrali olurlar. Kanser santralinden yayılan zehirli toz çok düşük düzeyde dahi büyük sağlık sorunlarına neden olur. Beton Santrallerinin Çevresinde yaşayanlarda solunum sistemi hastalıkları başta olmak üzere, Kanser, kalp hastalığı, Ağır Metal zehirlenmesi, Alerji ve Enfeksiyon hastalıklarına neden olur. Beton santralinden yayılan toz Çocukları yetişkinlere göre daha fazla etkilediği kanıtlanmıştır. Okula 150-200 mt yakın yerde kurulan beton santraline göz yuman yetkilileri Çocuklarımızın sağlığını sakatlıyor.  Bu kadar acımasız olabilenler yetkili ve sorumlu makamlarda olmamaları gerekir. İstifa etmeleri ülkenin yararınadır.”
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları