EĞİTİM İŞ: Sağlıklı eğitim, güvenli okul için eylemdeyiz EĞİTİM İŞ: Sağlıklı eğitim, güvenli okul için eylemdeyiz

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, depremzede esnaflara destek olunması amacıyla hayata geçirilen mücbir sebep halinin uzatılması için girişimlerini sürdürüyor.              
Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 31 Ağustos’ta bitecek olan mücbir sebep süresinin uzatılması ile ilgili Mali Müşavirler Ofis Kent önünde basın açıklaması yaptı. 
CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur, 6 Şubat depremlerinden en çok yara alan Hatay’da esnafın hala kan ağladığına dikkat çekerek, her 4 mali müşavirin 21 metrekarelik bir konteyner işyerlerinde personel olmadan hizmet vermeye çalıştığını vurguladı.
Hatay Milletvekili CHP’li Güzelmansur, yaptığı açıklamada “6 Şubat depremlerinde Hatay büyük bir felaket yaşadı. Hatay’da yaşam 17-18 ay geçmesine rağmen normale dönmedi. Hatay’ın ekonomisi çöktü. İşyerimiz, ofislerimiz çöktü. Mücbir sebep hali uzatılmalı. Esnafımız zor durumda. Konteyner kentlerde işletmeler zor şartlarda yaşıyor. Hatay’ın ekonomisinin bir an önce ayağa kalkması için kredilerin bir an önce verilmeli, vergi ve SSK borçları faiz alınmadan uzatılmalı. Küçük esnafa destekler sağlanmalı. İşyeri kira ödemelerinde vergi indirimleri getirilmeli. Depremde hurdaya çıkan araç sahipleri yenilerini alınca ÖYV indirilmeli. Harç belli bir süre alınmamalı. Yeni yatırım yapmak isteyenler için amortisman %50 arttırılmalı ve vergi oranları da indirimli olarak uygulanmalıdır. Hatay’da evler ve işyeri teslim edilinceye kadar beyanname vermek imkansız. Dolayısıyla 31 Ağustos’ta sona erecek olan mücbir sebep hali mutlaka uzatılmalı” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları