MUSTAFA USTA

(SİNOP) - Hak- İş Konfederasyonu Sinop İl Başkanı Esra Gelişli, "Türkiye büyük bir ülke, zengin bir ülke. Emekçisinin, işçisinin, emeklisinin daha iyi, daha güzel şartlarda yaşamasını talep ediyoruz. Bu ülkenin bütün refah payında, bu ülkeye katkı sağlayan, yıllarca çalışıp emekliye ayrılan şu anda halen daha işinin başında görev yerinde olan insanların bu ülkede güzel yaşamaya hakkı var" dedi.

Hak-İş Konfederasyonu Sinop İl Başkanı Esra Gelişli, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

 Gelişli, şöyle konuştu:

"Hepimiz birer emekçiyiz. 20 yıldır sağlık camiasının içinde emek veren bir emekçi kardeşiniz olarak sorunlarımız öncelikle şu anda sendikamızın, konfederasyonumuz Hak-İş olarak vergi diliminde tutarlılık istiyoruz. Çok alandan çok, az alandan az kesilmesini talep ediyoruz çünkü maaşlarımızda vergi dilimi gerçekten çok fazlasıyla bizleri etkiliyor. Onun dışında 696’yla taşerondan kadroya geçen arkadaşlarla ilgili ve bunun akabinde İşkur süreciyle atanan arkadaşlarımız arasında farklılıklar mevcut. Bunların giderilmesini istiyoruz. 696’dan taşerondan kadroya geçerken, kadro verilmeyen, yemekhanede çalışan personellerimizin ve işçi arkadaşlarımızın da kadrolara alınmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte tayin ve becayiş konusunda yine 696’ya takılan arkadaşlarımızın problemlerinin çözülmesini istiyoruz

 Asgari Ücret Komisyonu’nun değiştirilmesini istiyoruz. Buna benzer bir sürü talebimiz var. Türkiye büyük bir ülke, zengin bir ülke. Emekçisinin, işçisinin, emeklisinin daha iyi, daha güzel şartlarda yaşamasını talep ediyoruz. Bu ülkenin bütün refah payında, bütün güzelliklerinden bu ülkeye katkı sağlayan, yıllarca çalışıp emekliye ayrılan şu anda halen daha işinin başında görev yerinde olan insanların bu ülkeye güzel yaşamaya hakkı var. Özellikle memura verilen 49.25’lik zamda, işçi 37.17’de kaldı. Biz seçim öncesinde bunun 49.25’e eşitleneceğini düşündük ama olmadı maalesef. Hem bunun farklılığı hem de hiç kimsenin ön görmediği bir enflasyonla karşı karşıya kaldığımız için ve yüksek vergiyle de alınan maaş da erimiş oluyor."

Kaynak: anka